Με καθημερινή σειρά εποχήs «χτυπά» ο Alpha . Με προσήλωση στους δρόμους της μυθοπλασίας που του έδωσαν ανοδική πνοή, θα συνεχίσει ο ALPHA και την προσεχή σεζόν. Η πορεία τηλεθέασης του «Σασμού», που κερδίζει σταθερά τη μάχη στην πλέον ανταγωνιστική ζώνη της prime time, αποτελεί οδηγό για τον ALPHA, που θα επιχειρήσει να «χτίσει» πάνω σε αυτό τα θεμέλια και το επόμενο πρόγραμμά του με τουλάχιστον δύο νέες σειρές εκ των οποίων η μία καθημερινή.

Για πρώτα φορά, μάλιστα, ο ALPHA επιλέγει να επενδύσει σε σειρά εποχής ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε πρώτος ο ΑΝΤΙ με τις «Αγριες μέλισσες».

Η δράση της νέας σειράς μάς μεταφέρει στη δεκαετία του ’60 στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα μέσα σε ένα από τα πρώτα πολυκαταστήματα τύπου Μινιόν, που άνοιξαν τις μόρτες τους στο αγοραστικό κοινό.

Η νέα σειρά εποχής είναι ο «Παράδεισος των κυριών». Δεν πρόκειται για πρωτότυπο σενάριο, αλλά για φορμάτ της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΑΙρhα εξασφάλισε τα δικαιώματα της σειράς «ΙΙ parediso delle signοre», που μεταδόθηκε επί έξι σεζόν στη RAI  και αφηγείται τη ζωή και την καθημερινότητα του ιδιοκτήτη και των εργαζομένων σε ένα πολυκατάστημα στο κέντρο του Μιλάνου, ενώ αντλεί στοιχεία από το μυθιστόρημα του Εμίλ Ζολά «Στην ευτυχία των κυριών.

Η ιταλική σειρά, μάλιστα, μεταδιδόταν μέχρι και πέρυσι στην απογευματινη ζώνη της ΕΡΤ2. Ο σχεδιασμός του καναλιού θέλει τη νέα σειρά εποχής «Ο παράδεισος των κυριών» να παίρνει θέση καθημερινά στη ζώνη των 20:00 ώστε να χτίσει μια καθημερινή συνήθεια, ενώ στόχος αρχικά είναι να μεταδίδονται 4 επεισόδια την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραγωγή θα κάνει η εταιρεία του Γιάννη Καραγιάννη που μετά τον «Σασμό» αναλαμβάνει και δεύτερη σειρά στον ALPHA, ενώ υπογράφει και τις «Αγριες μέλισοες».

Η νέα σειρά μπαίνει ήδη σε τροχιά υλοποίησης ξεκιvώντας από το σενάριο και το κάστινγκ. Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο μενού μυθοπλασίας του σταθμού, συνεχίζουν για δεύτερο κύκλο ο «Σασμός. και για δέκατη σεζόν το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», ενώ, όπως όλα δείχνουν, ολοκληρώνεται τον Ιούνιο το «Ασε μας ρε μαμά».

Υπόλοιπο επεισοδίων υπάρχει και στα «Νεοκλασικά», που αναμένεται να επιστρέφουν την προσεχή οεζόν.

Παράλληλα εξετάζεται και νέα δραματική σειρά για εβδομαδιαία παρουσία στο πρόγραμμα του ALPHA, η οποία θα θυμίζει γνωστή ταινία.