Ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. του OPEN, Γιάννης Λάτσιος περιμένει εναγωνίως ένα νεύμα από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη για το διαθέσιμο μπάτζετ της παρούσας σεζόν προκειμένου να προβεί σε μία σειρά περαιτέρω διορθωτικών κινήσεων) αλλά κυρίως της επόμενης. Ωστόσο ο επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα,  Χρήστος Παναγιωτόπουλος έχει τις δικές του ανησυχίες και προτεραιότητες.

Η φετινή σεζόν είναι χαμένη σε επίπεδο τόσο ψυχαγωγικό όσο και ενημερωτικό. Ωστόσο ο δημοσιογράφος, επιχειρεί να πείσει τον καναλάρχη για την ανάγκη να δοθεί ισχυρό στίγμα ενόψει της πιθανότητας πρόωρης προσφυγής σε εθνικές εκλογές. Αλλά και εν μέσω της έντονης πολιτικής συγκυρίας που ζει αυτή τη στιγμή η χώρα.

Επιπλέον είναι γεγονός ότι ο Σαββίδης ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού και όχι μόνο, εδώ και καιρό δε φαίνεται να δίνει το στίγμα του. Αν και κατά το παρελθόν αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής σκακιέρας της χώρας, πλέον φαίνεται να μην έχει κανένα ενδιαφέρον για τα Μέσα τα οποία του ανήκουν. Αυτό όμως είναι κάτι που ανησυχεί τον δημοσιογράφο Χρήστο Παναγιωτόπουλο γιατί απλά βλέπει το κανάλι στο οποίο ηγείται να μετατρέπεται σε κομπάρσο των εξελίξεων.

Βέβαια είναι γεγονός ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ διατηρεί μεγάλες αποστάσεις από τις επενδύσεις του στην Ελλάδα. Και με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την επιρροή που μπορεί να ασκήσει το κανάλι στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ο Παναγιωτόπουλος όμως ψάχνει να βρει ένα σύμμαχο. Αυτός ίσως υπάρχει στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα όπως αναφέρει το Secret των Παραπολιτικών.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται συνεχώς στο ψάξιμο για νέους συμμάχους στα Μέσα ενημέρωσης. Και ως εκ τούτου οι δεσμοί που τον συνδέουν με τον Ιβάν Σαββίδη θα μπορούσαν να αποτελέσουν την απαρχή μίας νέας εποχής συμπόρευσης για τους δυο τους.