Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις εφημερίδες ετοιμάζονται να εκδοθούν το προσεχές διάστημα! Σε μια περίοδο μάλιστα που οι ανατιμήσεις στο δημοσιογραφικό χαρτί έχουν εκτιναχθεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να κυκλοφορήσει η ημερήσια, δεκαεξασέλιδη εφημερίδα υπό τον τίτλο «Μανιφέστο», με εκδότες τους δημοσιογράφους Χάρη Παυλίδη και Αλέξανδρο Παπασταθόπουλο.

Πρόκειται για τπν έντυπη μετεξέλιξη του ομώνυμου site, που θα κινείται στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε και ο σχεδιασμός της σαββατιάτικης εφημερίδας που αποφάσισε (τελικώς) να εκδώσει ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Αctίοn24, με διευθυντές τους Χρήστο Μπάρλα και Γιάννη Πολίτη.

Το συγκεκριμένο έντυπο, που θα στηριχθεί στο δυναμικό του καναλιού, θα κινείται πολιτικά στον χώρο του Κέντρου. Η τρίτη εφημερίδα που βρίσκεται στα σκαριά είναι η κυριακάτικη έκδοση του στενού συνεργάτη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου της DPG, Παναγιώτη Μπόμη, που θα πλαισιωθεί με ομάδα πολύπειρων δημοσιογράφων. Πρόκειται για μια πολύ πλούσια έκδοση, που θα κινείται στον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Αν και η σχετική προετοιμασία για την έκδοση του εντύπου έχει ήδη ξεκινήσει, οι συντελεστές του εγχειρήματος προσδιορίζουν χρονικά την κυκλοφορία του πρώτου φύλλου αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα. Εκτός από τις ως άνω εκδόσεις, που ήδη έχουν δρομολογηθεί και αργά ή γρήγορα θα κρεμαστούν στα περίπτερα, εσχάτως κυκλοφορεί ως φήμη η πρόθεση του ιδιοκτήτη της 24Medίa Δημήτρη Μάρη να προχωρήσει στην έκδοση εβδομαδιαίου εντύπου που θα κινείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Μάλιστα οι υπέρμαχοι της συγκεκριμένης ιδέας θεωρούν ότι, με δεδομένα τα σωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκδότες του χώρου, εκ των πραγμάτων δημιουργείται μεγάλο κενό, το οποίο κάλλιστα μπορεί να το καλύψει ο Μάρης.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το εγχείρημα δεν έχουν ληφθεί, αν και ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε να υπάρξει ένα φύλλο που να διαθέτει ισχυρές οικονομικές πλάτες.