Όλοι περιμένουν με αγωνία στη σειρά Σασμός την απόφαση του δικαστηρίου. Η Στέλλα όμως δεν έχει βγάλει το τελευταίο της χαρτί. Η δικηγόρος καλεί την Σεμίνα να καταθέσει και όλοι στην αίθουσα μένουν έκπληκτοι.

Η κοπέλα πράγματι, έχει επιστρέψει στην Κρήτη και για πρώτη φορά μιλάει για όσα είδε να συμβαίνουν στο βουνό ανάμεσα στον Αστέρη και στον Πετρή. Η κατάθεση της Σεμίνας πέφτει σαν βόμβα στο δικαστήριο, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, καθώς όλοι μαθαίνουν πως ο θάνατος του Βρουλάκη δεν ήταν μία εν ψυχρώ δολοφονία Η Αργυρώ δεν μπορεί να πιστέψει όσα ακούει και είναι οργισμένη με την Σεμίνα. Μάλιστα, δεν μπορεί να κρατήσει την ψυχραιμία της και της επιτίθεται, ενώ όλοι προσπαθούν να την ηρεμήσουν.

Σασμός: Τι ανταλλάγματα θέλει ο Καραπάνος;

Ο Σταύρος ενημερώνεται στη σειρά του Alpha για όσα συμβαίνουν στη δίκη και σπεύδει στην Κρήτη προκειμένου να βρεθεί κοντά στην αγαπημένη του. Εν τω μεταξύ, ο Καραπάνος δεν αργεί να ζητήσει αντάλλαγμα για τη βοήθειά του προς τη Στέλλα, καθώς εκείνος ήταν που της έδωσε στοιχεία για τη δίκη του Αστέρη. Η κατάθεση της Σεμίνας, όμως, έχει επηρεάσει όλη την οικογένεια του Πετρή και τους ανθρώπους που τον αγαπούσαν, καθώς η τιμωρία του Αστέρη ίσως δεν είναι τελικά η προσδοκώμενη.

Η Άσπα προσπαθεί να κατευνάσει την οργή τον Άγγελου για τη Σεμίνα, ενώ η Μαρίνα είναι διχασμένη. Από τη μία θέλει να τιμωρηθεί ο Σταματάκης για τον άδικο θάνατο τον γιου της και να λυτρωθεί η οικογένειά της, ενώ από την άλλη δεν θέλει να γίνει άδικη. Οι δύο πλευρές ακονίζουν τα βέλη στη φαρέτρα τους  καθώς η δίκη πλησιάζει στο τέλος της.

Πολιτική Αγωγή και υπεράσπιση ετοιμάζονται να εξετάσουν την Σεμίνα, σε μία μάχη που θα έχει μόνο ένα νικητή…