Στο σημερινό επεισόδιο της σειράς Σασμός στον Alpha, ο Αστέρης πνίγεται στη φυλακή, καθώς οι ενοχές τον βασανίζουν. Σήμερα και για πρώτη φορά θα προβληθεί τι πραγματικά συνέβη μεταξύ εκείνου και του Πέτρου..

Όμως το κακό δεν έχει τελειώσει ακόμα. Το προαίσθημα με το οποίο ξυπνά η Καλλιόπη γίνεται σημάδι. Ενώ ο Μαθιός ανεβαίνει στο βουνό με τη σκέψη της Βασιλικής, τα ξαδέλφια των Βρουλάκηδων τον ακολουθούν αθόρυβα…

Σασμός: Ο νέος υπαστυνόμος αναλαμβάνει καθήκοντα

Μετά την αποχώρηση του Μύρωνα από το τμήμα, ένας νέος υπαστυνόμος παίρνει τη θέση του. Ο Μάκης Χριστογιάννης (Αργύρης Πανταζάρας) γνωρίζει τον καινούργιο του διοικητή, Αντώνη Φραγκιαδάκη, και αναλαμβάνει καθήκοντα. Με τον ευθύ, αλλά βαρύ, λιγομίλητο χαρακτήρα του και την οξυδέρκεια του, κερδίζει αμέσως την εμπιστοσύνη του. Ο Αντώνης αντιλαμβάνεται ότι έχει , απέναντι του έναν άνθρωπο με δυνατά ένστικτο και εξαιρετικές ικανότητες και δεν διστάζει να τον ρίξει κατευθείαν στα βαθιά.

Με το που του αναθέτει, δε, την πρώτη του αποστολή, το κουβάρι του παρελθόντος αρχίζει να ξετυλίγεται και ο ίδιος δείχνει πολύ πρόθυμος να το… ξεμπερδέψει!

Όμως τα πράγματα γρήγορα «στραβώνουν». Η μεταγωγή ενός κρατουμένου εξελίσσεται σε φιάσκο και ο Μάκης βρίσκεται εκτεθειμένος ανεπανόρθωτα. Τότε Θα αποκαλυφθεί μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα του, αυτή που τον σπρώχνει σε εκρήξεις βίας, ειδικά όταν έχει να κάνει με σκληρούς ανθρώπους του υποκόσμου.

Την ίδια στιγμή, η κρίση στο γάμο του Τάσου και της Σοφίας βαθαίνει όλο και περισσότερο, με τη Στέλλα μάταια να προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες. Όταν εκείνος θα αποφασίσει επιτέλους να πατήσει πόδι, η κόρη του θα τον στηρίξει με την ελπίδα ότι οι γονείς της θα τα ξαναβρούν. Ένα άλλο ζευγάρι, όμως, οδηγείται οριστικά στο διαζύγιο, αφού η Άσπα υπογράφει το χαρτί που κλείνει το κεφάλαιο της παλιάς της ζωής. Όσο για τη Θοδώρα, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή με τον άντρα της, αλλά τρέμει πως θα χάσει το μωρό που περιμένει εξαιτίας όλων των κακών που έχει κάνει μέχρι τώρα…