Στα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός, πρόκειται να δούμε ένα πέρασμα του χρόνου. Έτσι, ενάμιση χρόνο αργότερα η ζωή όλων των ηρώων έχει αλλάξει και όλοι περιμένουν να ξεκινήσει η δίκη του Αστέρη.

Ωστόσο, στη δικαστική αίθουσα εμφανίζεται η Σεμίνα και όλα ανατρέπονται στη σειρά του Alpha!

Η αγάπη της Αργυρώς για τον Αστέρη μετατράπηκε σε μίσος από τη στιγμή που έμαθε ότι σκότωσε τον αδελφό της. Το μοναδικό που θέλει πια είναι να δικαστεί ο Αστέρης και να τιμωρηθεί για το έγκλημά του. Και σύντομα, η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει. Ωστόσο, η ζωή μέχρι εκείνη τη στιγμή, θα κυλήσει διαφορετικά. Ο Σταύρος με την Αργυρώ κάθε μέρα που περνάει δένονται όλο και περισσότερο  και ο άντρας καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της. Μάλιστα, εκείνος θα της κάνει πρόταση γάμου.

Αν και στην αρχή η Αργυρώ είναι διστακτική,  στη συνέχεια δέχεται, καθώς θέλει να κλείσει τον οριστικά πια το κεφάλαιο «Αστέρης».

Μάλιστα, η ίδια προχωρά σε μια εξομολόγπση στον Σταύρο φανερώνοντάς του ότι το παρελθόν της κρύβει περισσότερα από όσο νόμιζε. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά από σήμερα ο Σασμός δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος.

Στην Κρήτη, η κόντρα του Άγγελου με την Καλλιόπη για τα περιουσιακά οδηγείται στα άκρα και η Στέλλα καλείται να λάβει μια επώδυνη απόφαση. Την ίδια ώρα, ο γιατρός ανακοινώνει σε όλο το χωριό την πραγματική καταγωγή του και όλοι  μαθαίνουν πως πατέρας του ήταν ο Μάρκος  και μητέρα του η Ανθούλα Σταματάκη.

Τα νέα διαδίδονται γρήγορα και ο πόλεμος με τους Σταματάκηδες μόλις αρχίζει. Ενάμιση χρόνο αργότερα, τίποτα δεν είναι ίδιο. Η δίκη του Αστέρη Η Αργυρώ, η Άσπα και η Μαρίνα επιστρέφουν για να παραστούν στο δικαστήριο. Στο μεταξύ, η ζωή στη φυλακή κυλάει στον γνωστό ρυθμό για τον Αστέρη, αλλά η αναμονή για τη δίκη καθώς και το παρελθόν του Καραπάνου φέρνουν αναστάτωση.

 

Σασμός επόμενα επεισόδια: Μεγάλη ανατροπή στη δίκη!

Μάλιστα, ο Αστέρης δεν δείχνει την παραμικρή επιθυμία να προστατεύσει τον εαυτό του στην επικείμενη δίκη προκαλώντας ανησυχία στους δικούς του ανθρώπους. Αντίθετα, η Στέλλα κάνει μία τελευταία απελπισμένη προσπάθεια για να βρει στοιχεία να τον υπερασπιστεί.

Θέλει πάση θυσία να καταφέρει και να μην πραγματοποιηθεί ο μεγαλύτερος φόβος των Σταματάκηδων και ο Αστέρης να γίνει ισοβίτης. Η ώρα της δίκης του νεαρού  πλησιάζει και τα δύο στρατόπεδα οργανώνονται. Η Στέλλα συμμαχεί με τον Καραπάνο, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να εντοπίσει τη Σεμίνα, ενώ ο Σταύρος και ο Αντώνης βρίσκονται δίπλα στην Αργυρώ και τη Μαρίνα και προσπαθούν να τους δώσουν κουράγιο, καθώς ξυπνούν οι μνήμες του θανάτου του Πετρή. Ο χρόνος πιέζει τον Μαθιό και τη Στέλλα, οι προσπαθούν να βοηθήσουν τον Αστέρη, αλλά τα πράγματα μοιάζουν όλο και πιο δύσκολα για εκείνον. Η μέρα της δίκης ξημερώνει και τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο, για κανέναν από τους ήρωες. Κατά τη διάρκειά της, θα δούμε πολλές καταθέσεις, ομολογίες αλλά και μία μεγάλη ανατροπή. Η Σεμίνα Θα εμφανιστεί τελικο στο δικαστήριο και για πρώτη φορά θα καταθέσει όσα είδε να συμβαίνουν στο βουνά την ημέρα που σκοτώθηκε ο Πετρής. Η ομολογία όμως. αθωώνει τον Αστέρη, καθώς όλοι καταλαβαίνουν πως ο θάνατος του Πετρή δεν ήταν φόνος, αλλά ατύχημα που προκλήθηκε απο το δικό του όπλο.