Ο Ρούσσος Σταματάκης, αδελφός του Βασίλη στη σειρά Σασμός, ήταν ερωτευμένος με τη Μαρία. Οι δυο τους, παρόλο που είχαν σχέση, δεν κατάφεραν να την επισημοποιήσουν και έτσι όταν η οικογένεια εκείνου τον λογόδωσε με μια άλλη γυναίκα, η Μαρία πήρε την απόφαση να αυτοκτονήσει, μη μπορώντας να ζήσει μακριά του. 

Ο Ρούσσος έφυγε μακριά, συγκεκριμένα στη Σουηδία για να μη ζήσει τα αντίποινα της οικογένειάς του, ωστόσο από τότε ο Αντρέας, σχεδόν επτά χρονών παιδί, της υποσχέθηκε πως θα πάρει εκδίκηση για εκείνη.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Αντρέας επέστρεψε στην Άνω Ποριά με σκοπό να δει τους Σταματάκηδες να πέφτουν στο χώμα ένας-ένας. Και η αλήθεια είναι πως στο πρώτο μισό της σεζόν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τα καταφέρει. Έβαλε έναν ξένο να υποδυθεί τον συγκρατούμενο του Βασίλη και να πει στην Καλλιόπη ότι ο Παύλος φταίει για τον θάνατο του άντρα της, έβαλε βόμβα στο σπίτι του ξάδελφου του, την ώρα που ήταν και εκείνος μέσα, κατηγορώντας τον Μαθιό, λίγο αργότερα ανατίναξε το σπίτι του τελευταίου και της Βασιλικής, ενώ όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια, μαζί με την οικογένεια του Λάζαρου θα οργανώσουν το μεγάλο χτύπημα στον Μαθιό. Θα τον πυροβολήσουν με τουφέκι την ώρα που εκείνος θα φεύγει από το αστυνομικό τμήμα της Άνω Ποριάς.

Όλα αυτά όμως γιατί αγνοεί μια μεγάλη αλήθεια που έχει να κάνει με την καταγωγή του. Μια αλήθεια που μόνο η γιαγιά Ειρήνη, ο Παύλος, η Καλλιόπη και ο παπα-Μιχάλης γνωρίζουν. Μια αλήθεια που θα ανέτρεπε όλα τα σχέδιά του αν τη γνώριζε από την αρχή. 
Στο μεταξύ, με αφορμή το ότι ο Αντρέας μαθαίνει πως το κτήμα στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή η μητέρα του, του ανήκει, η Καλλιόπη αποφασίζει να μιλήσει με τον Ρούσσο για να τον ενημερώσει. Όμως τα νέα που θα μάθει δεν θα είναι πολύ καλά. Η γυναίκα του, Μαριέττα, θα είναι άρρωστη βαριά, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να του πει ότι ένας από τους δυο του γιους, ο Αντρέας, διεκδικεί εκείνο το κτήμα. Το μόνο που θα καταφέρει να του πει είναι να γυρίσει πίσω.

Λίγο αργότερα όμως την ίδια κίνηση θα κάνει και ο παπάς του χωριού.

Ο Ρούσσος όντως θα κάνει το βήμα να επιστρέψει. Μόνο που τότε ο Αντρέας θα έχει φύγει μακριά και αυτό γιατί θα έχει μάθει πως το αίμα που κυλάει στις φλέβες του είναι Σταματάκη και όχι Βρουλάκη. Ο ερχομός του όμως θα γίνει για καλό. Μυστικά που χρόνια ήταν κρυμμένα σε διπλο-κλειδωμένα μπαούλα, θα βγουν στην επιφάνεια και θα παρασύρουν τους πάντες στο πέρασμα τους…

Σασμός: Δείτε το τρέιλερ του ALPHA

 

Όλες οι ειδήσεις

Ο Παράδεισος των Κυριών: Η Αμαλία προκαλεί «σεισμό»-Σε αυτόν θα δώσει τον «Παράδεισο»

Μαυροπάνος: Η ανοδική πορεία και η μεγάλη ευκαιρία

Γιώργος Λιάγκας: Σάλος με το σχόλιο δημοσιογράφου-Άμα είναι τζαμπουίτα πάει!