Οι τελευταίες μέρες της Ρηνιώς κάνουν τον Μανώλη να έρθει επιτέλους στη σειρά Μία Νύχτα του Αυγούστου, αντιμέτωπος με συναισθήματα και τις ανάγκες του. Αποδέχεται πια ότι χρειάζεται αγάπη και οικογένεια. Ετσι, όταν η Ρηνιώ φεύγει πια από τη ζωή, ο Μανώλης σκέφτεται για πρώτη φορά να αναλάβει τον ρόλο του πατέρα για τη μικρή Χριστίνα.

Αγνοεί, ωστόσο, την ύπαρξη του γράμματος που έχει ως παραλήπτη τον ίδιο – το μυστηριώδες γράμμα του Αντρέα. Παράλληλα, η Αγάθη σκέφτεται, για πρώτη φορά, να αφήσει για πάντα πίσω τον Πειραιά και να φύγει κάπου πολύ μακριά.

Ο Αντρέας που βρίσκεται στην απομόνωση για να γλιτώσει από τον Σταθακάκη και τον Χρόνη, έρχεται κοντά με τον σαμάνο. Η Μαρία βλέπει, απρόσμενα, μπροστά της ένα πρόσωπο από το παρελθόν: Τον αξιωματικό της φυλακής που την είχε κακοποιήσει.
Ο Μανώλης, έχοντας μάθει πια από το γράμμα του Αντρέα την αλήθεια για τη Σοφία, φτάνει στην Κρήτη. Η Μαρία και ο Κυρίτσης, πληροφορούμενοι ότι ο Μανώλης είναι εδώ, αρχίζουν να θορυβούνται για τις προθέσεις του. Προετοιμάζονται για τη μεγάλη σύγκρουση, έχοντας ωs σύμμαχό τους τον Παπαδημητρίου, που έχει γυρίσει επίσης στην Κρήτη, κυνηγημένος από τη Χούντα. Ο Αντώνης, βλέποντας και πάλι τον Μανώλη μπροστά του, αποφασίζει να ομολογήσει το μυστικό που κουβαλούσε τόσα χρόνια στη συνείδησή του. Ο Αντρέας νιώθει το τέλος να πλησιάζει και παλεύει με στο κουρασμένο του μυαλό να βρει μια κάποια μικρή λύτρωση για ό,τι έκανε.

Μία νύχτα του Αυγούστου: Δείτε το τρέιλερ της σειράς της ΕΡΤ1

 

Όλες οι ειδήσεις

Maestro: Η Χαρούλα Αλεξίου αποκαλύπτεται στον δεύτερο κύκλο!

«Τελειώνει» κι άλλος ξένος από τον Ολυμπιακό – Πού θα πάει

MEGA: Τέλος αυτή η εκπομπή-Δεν ήρθαν τα αναμενόμενα νούμερα