Η απόλυτη ανατροπή θα συμβεί στα επόμενα επεισόδια της αγαπημένης σειράς του MEGA «Μαύρο Ρόδο», καθώς θα δούμε τον Γεράσιμο, από το καλό παιδί, να μετατρέπεται σε αδίστακτο εξαιτίας της ζήλιας του για τον έρωτα Ελισάβετ και Πέτρου.
Ο Γεράσιμος με την Ελισάβετ μεγάλωσαν μαζί! Η φιλία τους κρατάει πολλά χρόνια, όμως βαθιά μέσα του εκείνος ήταν πάντα ερωτευμέvoς μαζί της. Ακόμα και με την απόφαση της ίδιας να μπει στο μοναστήρι, εκείνος έδειξε να την κατανοεί και να σέβεται τα «θέλω» της, αφήνοντας όμως πίσω τη δική του προσωπική ζωή. Ισως βαθιά μέσα του να ήλπιζε πως μια μέρα εκείνη θα θελήσει να πετάξει τα ράσα και να ζήσει στον έξω κόσμο και θα είχε την ευκαιρία να γινόταν επιτέλους και το κορίτσι του.

Μάλιστα αυτό είναι και το μαράζι των γονιών του και της αδελφής του, ότι δηλαδή αφήνει τα νιάτα του να περνάνε έτσι ελπίζοντας σ’ ένα θαύμα, που όμως ποτέ δεν έρχεται. Μέχρι που στη ζωή της Ελισάβετ μπαίνει ο Πέτρος και φέρνει τα πάνω-κάτω.

Ο έρωτας του Πέτρου για την Ελισάβετ, που ξεκίνησε από ένα χαζό στοίχημα, ολοένα και δυναμώνει και το κυριότερο είναι πως η δόκιμη μοναχή δείχνει για πρώτη φορά να αμφιταλαντεύεται ανάμεσά στον έρωτα και την πίστη στο Θεό.

Η Αυξεντία της λέει ότι τον Θεό μπορεί να τον αγαπά όπου κι αν είναι. Όχι μόνο μέσα στο μοναστήρι. Αυτά θα τη συμβουλεύσει η θεία της λίγο πριν τα πράγματα προχωρήσουν ακόμα περισσότερο. Δηλαδή όταν η Ελισάβετ πράγματι θα είναι σχεδόν με το ένα πόδι έξω από το μοναστήρι, αφού φανερά πια θα έχει εκδηλώσει τα σκιρτήματα της καρδιάς της για τον Πέτρο. Μέχρι που ο Γεράσιμος το ανακαλύπτει και τότε όλα στο μυαλό του θα γυρίσουν τούμπα. Τόσα χρόνια την περιμένει και ήρθε αυτός να του την κλέψει!
Το ήρεμο, γλυκό και ευγενικό παιδί μετατρέπεται σ’ έναν αδίστακτο άντρα που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να «πολεμήσει» τον εχθρό του και να κρατήσει με το έτσι θέλω μακριά το κορίτσι που εκείνο μεν αγαπάει, αλλά όχι και εκείνη. Τουλάχιστον ερωτικά.

Η αλλαγή στη συμπεριφορά του Γεράσιμου είναι εμφανής και προκαλεί ανησυχία στην οικογένειά του.

Στο μεταξύ, πριν ακόμα μαθευτούν τα αμοιβαία συναισθήματα Πέτρου και Ελισάβετ, η τελευταία είχε συζητήσει με τον Γεράσιμο την αλήθεια για τον Διακοσάββα και για το τι της είχε κάνει, αλλά και για όσα επακολούθησαν από την κατά λάθος δολοφονία του.

Κι όμως, η εξομολόγηση της Ελισάβετ θα είναι αυτό που ο Γεράσιμοs θα χρησιμοποιήσει εναντίον τηs προκειμένου εγωιστικά να την κρατήσει μακριά από τον Πέτρο. Της λέει ποτέ δε τόλμησε να κοιτάξει άλλη κοπέλα αλλά δεν θα την  αφήσει πια να το κάνει!

Η Ελισάβετ παθαίνει σοκ και εκείνος της πετάει τη βόμβα πως αν δεν το τελειώσει, θα πει σε όλους ότι εκείνη σκότωσε τον Διακοσάββα και ότι τον έθαψε η Αυξεντία!

Μαύρο Ρόδο: Δείτε το τρέιλερ της σειράς

Όλες οι ειδήσεις

Η Γη της Ελιάς: Τέλος για Χριστούγεννα – Αυτή η σειρά παίρνει την θέση της

Ολυμπιακός: Ανέτοιμος ο Σκάρπα! Θα βοηθούσε τους ερυθρόλευκους;

Παγιδευμένοι: Ο Δημήτρης παραιτείται-Τέλος από την εισαγγελία