Συγκλονίζουν τα όσα πρόκειται να συμβούν στο Μαύρο Ρόδο όπου ο Θέμης βλέπει την περιουσία του να καταστρέφεται!

Ο Λευτέρης ετοιμάζει τη διαθήκη του.Από την άλλη, η Πολυξένη δεν ενθουσιάζεται με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα. Ο Θέμης ανακαλύπτει μια φωτογραφία που του δημιουργεί υποψίες για τη γυναίκα του.

Ο άντρας της νύχτας έδωσε εντολή στον Παράσχο να «καθαρίσει» τον Βίκο προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορεί να τον εμπιστεύεται αλλά τελικά αλλάζει γνώμη.

Ο Βίκος γυρίζει στο ξενοδοχείο ενώ η Αλεξία προσπαθεί να μάθει τα πάντα για τις δουλειές του πατέρα της. Έτσι, παρακαλάει την μητέρα της να πάνε στη Γερακιανή για να ξεκουραστούν.

Τελικά η Αγγελική στη σειρά του MEGA, λέει το ναι  ενώ ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει και τον Βίκο για την Αλεξία. Ωστόσο οι αντιστάσεις της κάμπτονται!

Η Αλεξία πηγαίνει ξανά στο μαγαζί του πατέρα της, προσπαθώντας να μάθει περισσότερα πράγματα για εκείνον. Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, το νούμερο του Βίκου θα φτάσει τελικά στα χέρια του Θέμη, ο οποίος είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει σε ποιον ανήκει, πάση θυσία.

Ο Βίκος λέει τα σχέδια που έχει στην  Κύρα ενώ παράλληλα η σχέση Θέμη και Αγγελικής βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί.

Στο μαγαζί του Θέμη γίνεται μία τεράστια έκρηξη ενώ ταυτόχρονα τα όσα σχεδιάζει για Παρίσι ο Βίκος χάνονται σε μία στιγμή! Ο Θέμης  καταστρέφεται αλλά θέλει να βρει πάση θυσία ποιος κρύβεται από πίσω! Τελικά αποφασίζει να πάει και εκείνος στη Γερακιανή στο πλευρό της υπόλοιπης οικογένειας.

Στο μεταξύ η Ηγουμένη Φιλαρέτη, η σοφή γερόντισσα, έχει μια στοργική αγκαλιά για όλες τις μοναχές και για όσες πιστές αποζητούν τη συμβουλή της. Ακόμα και για τη μοναχή Κασσιανή, η οποία δεν μπορεί να αποδεχθεί σε καμία περίπτωση ότι δεν χρίστηκε η ίδια ηγουμένη. Γι’ αυτό και προσπαθεί με υπόγειους τρόπους να την υπονομεύει για όλα τα θέματα που δεν χειρίζεται σωστά. Η ηγουμένη και οι υπόλοιπες αδελφές του μοναστηριού αντιλαμβάνονται ότι η μοναχή Κασσιανή παρεκτρέπεται αρκετά συχνά από τον δρόμο του Κυρίου και για αυτόν τον λόγο προγραμματίζουν το ηγουμενοσυμβούλιο της Κασσιανής. Εκεί, η ηγουμένη προσπαθεί να τη συνετίσει και μαζί με τις υπόλοιπες αδελφές διαβάζουν σημεία του καταστατικού προς γνώση και συμμόρφωση. Φυσικά, όλα αυτά δεν αρέσουν καθόλου στη μοναχή Κασσιανή, η οποία έρχεται σε σφοδρή σύγκρουση με την ηγουμένη ενώπιον όλων. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, η ηγουμένη αντιμετωπίζει ηθικό δίλημμα για το αν πρέπει να ενημερώσει σχετικά τον μητροπολίτη ή όχι.

Μαύρο Ρόδο: Δείτε απόσπασμα του επεισοδίου

Όλες οι ειδήσεις

Τα Νούμερα: Ο Θοδωρής Μαραντίνης και η Ρένα Μόρφη στο νέο επεισόδιο!

«Βόμβα» αποχώρησης Μαρσέλο!

Άγρια Γη: Στο νοσοκομείο ο Αλέξης- Η Όλγα σε κίνδυνο