Η Αθηνά είναι ένα από τα πρόσωπα που Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου της σειράς Η Γη της Ελιάς, μάς έχουν απασχολήσει αρκετά. Η γυναικα, μετά τον θάνατο του Ιπποκράτη, κατάφερε να έρθει κοντά με την υπόλοιπη οικογένειά του και να κάνει τους πάντες να τη σέβονται και να την υπολογιζουν ως γυναίκα και ως μέτοχο της εταιρείας. Αυτά, βέβαια, άλλαξαν εντελώς ξαφνικά, καθώς, όπως είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, ο αστυνόμος Κουράκος καλεί την Αθηνά να τον ακολουθήσει έξω από τον χώρο που διεξάγεται η δεξίωση του γάμου της Βασιλικής και τον Φίλιππου και της βάπτισης της κόρης τους, για να τη συλλάβει για τον φόνο του Δημήτρη Καπράλου. Μάλιστα, ο αστυνόμος Κουράκος δεν μένει μόνο σε αυτό και ξεμπροστιάζει τη γυναίκα στον Ισίδωρο, στον Λυκούργο, στη Χάιδω και στη Μαργαρίτα, αποκαλύπτοντας πως ήταν ο εραστής της και όχι ο γιος της, όπως τον παρουσίαζε τόσα χρόνια. Ολοι χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους και δη η Μαργαρίτα, που δεν ξέρει τι να κάνει. Στα νέα επεισόδια της σειράς του MEGA πρόκειται να δούμε τον αστυνόμο Κουράκο να κρατάει μία πιο σκληρή στάση απέναντι στην Αθηνά και να την πιέζει με κάθε τρόπο να ομολογήσει το έγκλημα, ώστε να ελαφρύνει την ποινή της. Αλλά μάταια.

Η Γη της Ελιάς: Ο Κουράκος αποφασισμένος να διαλύσει την Αθηνά!

Η Αθηνά τού λέει συνέχεια, και μάλιστα σε έντονο τόνο, ότι δεν κρύβεται εκείνη πίσω από τη δολοφονία του άντρα, με τον αστυνόμο Κουράκο να αναγκάζεται να ανοίξει τα χαρτιά του. Τα στοιχεία που έχει στα χέρια του είναι τα μηνύματα που έχουν ανταλλάξει οι δύο εραστές και τον εκβιασμό που δεχόταν εκείνη, ώστε να μην αποκαλύψει την αλήθεια και τη διασύρει στη Μάνη, η τελευταία συζήτηση που είχαν και ηχογραφήθηκε στο κινητό του λίγο πριν δολοφονηθεί, καθώς επίσης και η σφαίρα που βρέθηκε στο κεφάλι του και προέρχεται  από το ίδιο όπλο που υπάρχει στο σπίτι της και ανήκει στον Ιπποκράτη. Συνεπώς, όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο ότι η σκληρή γυναίκα έκανε αυτόν τον φόνο.

Όπως θα δούμε ο Κουράκος στέλνει την Αθηνά στον ανανακριτή και στον εισαγγελέα για να δώσει κατάθεση και εκείνοι αποφασίζουν την προφυλάκισή της μέχρι τη δίκη. Το νέο πέφτει σαν βόμ-βα σε όλη την περιοχή και άλλοι τη στηρίζουν, αλλά άλλοι την καταδικάζουν και δεν πιστεύουν τα λεγόμενά της.

Ο Λυκούργος βρίσκεται σε ηθικό δίλημμα για το αν πρέπει να αναλάβει ή όχι την υπεράσπισή της και ενημερώνει τον Ιάκωβο, ενώ η Μαργαρίτα επικοινωνεί με τη Μαρία και της αποκαλύπτει όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες. Εκείνη, καταρρέει και Θέλει να πάει άμεσα στη Μάνη για να σταθεί δίπλα στην κόρη της. Ωστόσο, η Μαργαρίτα την αποτρέπει. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, η Αθηνά οδηγείται στη φυλακή και από την πρώτη κιόλας ημέρα έρχεται αντιμέτωπη με μια μυστηριώδη γυναίκα την οποία πρόκειται να υποδυθεί η γνωστή τραγουδίστρια Ελπίδα, και της κάνει τη ζωή κόλαση! Στα πρώτα κιόλας επεισόδια της σειράς θα δούμε τη δίκη να ξεκινάει, με την Αθηνά να βρίσκεται ενώπιον των δικαστικών αρχών αλλά και των ανθρώπων που κάποτε την εκτιμούσαν και τώρα της έχουν γυρίσει την πλάτη!