Η Γη της Ελιάς έριξε αυλαία με τη σύλληψη της Αθηνάς ως ύποπτη για το φόνο του Δημήτρη. Η συνέχεια όμως στη σειρά του MEGA, θα είναι καθηλωτική καθώς η Αθηνά θα βρεθεί στη φυλακή με τη μητέρα της την Μαρία να κάνει τα πάντα για να αποδείξει ότι η κόρη της είναι αθώα, έχοντας στο πλευρό της και την Μαργαρίτα.

Ας πάρουμε όμωs τα πράγματα από την αρχή. Οπωs θα δούμε στη νέα σεζόν, μόλιs ο αστυνόμοs Κουράκοs συλλάβει την ΑΘηνά, αναλαμβάνει να μεταφέρει την υπόθεση στον αρμόδιο ανακριτή, ο οποίος ανακρίνει την Αθηνά σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του από την αστυνομία. Στη συνέχεια η ΑΘηνά περνάει την πόρτα του εισαγγελέα, όπου μετά από λίγο και με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα η ΑΘηνά κρίνεται προφυλακιστέα μέχρι τη διεξαγωγή τηs δίκηs τηs. Στο μεταξύ οι φόβοι τηs Μαρίαs και το κακό όνειρο που είχε δει βγαίνουν αληθινά.

Με ένα τηλεφώνημα από τη Μαργαρίτα μαθαίνει όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα και καταρρέει. Η Μαργαρίτα επίσηs, που ξέρει τα πάντα για τη σχέση τηs Αθηνάs με τον Δημήτρη, είναι απολύτωs σίγουρη ότι η Αθηνά είναι αθώα. Ομωs τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, καθώs όλη η Μάνη βράζει από τιs αποκαλύψειs και η Αθηνά δέχεται απίστευτο διασυρμό. Η Μαρία φεύγει άρον-άρον από την ΑΘήνα και κατεβαίνει στη Μάνη για να είναι κοντά στην κόρη τηs. Παράλληλα έχει ζητηθεί από τον Λυκούργο να αναλάβει την υπεράσπιση τηs Αθηνάs και η Μαρία σε απόγνωση φωνάζει σε όλους ότι η κόρη τηs είναι αθωα. 

Η Γη της Ελιάς: Η Μαρία αποφασισμένη να σώσει την Αθηνά

Φυσικά, η Μαρία πηγαίνει να δει την κόρη της που είναι απελπισμένη, ενώ η ομολογία τηs ότι ο Δημήτρηs προσπαθησε να τη βιάσει, φέρνει στη μνήμη τηs Μαρίαs εικόνεs από το μακρινό παρελθόν όταν η Αθηνά είχε σκοτώσει τον σύντροφο τηs μάνας τηs επειδή πήγε να τη βιάσει. Η Μαρία ορκίζεται να μην αφήσει ούτε αυτή τη φορά την Αθηνά στη φυλακή, ειδικά τώρα που είναι σίγουρη ότι είναι αθώα. Παρότι αντιμετωπίζει ένα άκρωs εχθρικό κλίμα από την πλευρά των Βρεττάκων, αρχίζει μια μάχη με τη βοήθεια τηs Μαργαρίταs, για να λάμψει η αλήθεια. Η ίδια παραδέχεται τα πάντα στους Βρεττάκουs, ότι ήξερε για τον Δημήτρη, ότι ήταν ένα τεράστιο λάθοs που η Αθηνά το πλήρωνε τόσα χρόνια πολύ ακριβά και ότι δεχόταν συνεχώς απίστευτουs εκβιασμούs.

Και μόνο όμωs το γεγονόs ότι η Αθηνά είχε πει ένα τόσο τεράστιο ψέμα, δημιουργεί άσχημο τετελεσμένο γι’ αυτήν. 0 δρόμοs για την αθώωσή τηs Θα είναι μεγάλοs και λίγοι άνθρωποι θα μείνουν πιστοί στο πλευρό τηs.