Ο Κουράκος πέρασε χειροπέδες στην Αθηνά στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς Η Γη της Ελιάς μπροστά στους έκπληκτους Ισίδωρο, Χάιδω, Λυκούργο και Μαργαρίτα. Η Ευτυχία σκότωσε τον Ανέστη, ενώ η Μυρτάλη και ο Αλέξης αντάλλαξαν αναπάντεχα ένα παθιασμένο φιλί! Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές στο φινάλε της πρώτης σεζόν της «Γης της ελιάς». Πολλά είναι όμως και τα ερωτηματικά που αναμένεται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού ως το φθινόπωρο, που η δημοφιλής σειρά Θα επιστρέψει δυναμικά στους δέκτες μας…

Γη της Ελιάς: Στη φυλακή η Αθηνά

Τον απόλυτο εφιάλτη ζει η Αθηνά, που μπαίνει σε ένα… σκοτεινό τούνελ από το οποίο δύσκολα θα καταφέρει να βγει. Ο Δημήτρης την εκβίαζε για καιρό, απαιτώντας από εκείνη χρήματα προκειμένου να μην αποκαλύψει την παράνομη σχέση τους. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν όμως η κατά-σταση ξέφυγε από τον έλεγχο. Εκείνη ξέσπασε και απαίτησε να εξαφανιστεί από τη ζωή της, αλλά ο Δημήτρης τής… επιτέθηκε για να τη βιάσει. Οι δυο τους πάλεψαν, με την Αθηνά να γλιτώνει την τελευταία στιγμή. Λίγο αργότερα όμως κάποιος δολοφόνησε τον Δημήτρη… Το ηχητικό ντοκουμέντο από τον καβγά τους, αλλά και το DNA της Αθηνάς που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος ανάγκασαν τον Κουράκο να της περάσει χειροπέδες στο γλέντι του γάμου της Βασιλικής και του Φίλιππου, χωρίς να νοιαστεί για το σκάνδαλο.

Η Αθηνά οδηγείται λοιπόν ενώπιον της Δικαιοσύνης στη σειρά του MEGA. Η άτυχη γυναίκα φωνάζει ότι είναι αθώα, ενώ δεν μπορεί να πιστέψει ότι η σχέση της με τον Δημήτρη έχει πια μαθευτεί. Η άψογη εικόνα που είχε χτίσει τόσα χρόνια στην κλειστή κοινωνία της Μάνης έχει καταρρεύσει . Τα πιο κοντινά της πρόσωπα της γυρίζουν την πλάτη, γιατί αισθάνονται ότι πρόδωσε τη μνήμη του Ιπποκράτη και το αξιοσέβαστο όνομα των Βρετάκων. Ο παλαιών αρχών Ισίδωρος, η Μυρτάλη, ο Μάνος, η Ιουλία δυσκολεύονται να χωνέψουν ότι τόσα χρόνια τούς κορόιδευε. Μόνη της παρηγοριά η μητέρα της, η Μαρία, και η Μαργαρίτα, που γνώριζαν το ένοχο μυστικό της. Η Αθηνά αναγκάζεταινα ομολογήσει στον Κουράκο όλη την αλήθεια για τη σχέση της μετον Δημήτρη, αλλά επιμένει ότι τό μοιραίο βράδυ δεν ήταν εκείνη που τράβηξε τη σκανδάλη. Κανείς όμως δεν την πιστεύει… Πρώτος και καλύτερος ο Κουράκος, που έχει πάρει προσωπικά την υπόθεσή Της.