Η καθημερινή δραματική σειρά του MEGA, Η Γη της Ελιάς, επιφυλάσσει πιο συγκλονιστική συνέχεια τη νέα σεζόν. Η Ευτυχία και η Άννα πρόκειται να βρεθούν λίγο πριν τη φυλακή όταν ο αστυνόμος Κουράκος και οι συνεργάτες του εντοπίσουν το πτώμα του Ανέστη. Μόνο που θα εμπλακούν άθελά τους κι άλλα πρόσωπα.

Η Ευτυχία ειναι μια καλόκαρδη κοπέλα, η οποία έχει σταθεί άτυχη στα προσωπικά της. Διατηρούσε σχέση με τον Ανέστη, ο οποίος ομως τη ζήλευε, την κακοποιούσε και ποτέ δεν δέχτηκε ότι η  κοπέλα προσπαθούσε να προχωρήσει στη ζωη της, χωρίς να είναι εκείνος στο πλευρό της. Μάλιστα, όπως είδαμε στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου της σειράς, η Ευτυχία, λίγο πριν πάει στη δεξίωση του γάμου της Βασιλικής και του Φίλιππου στη Γη της Ελιάς, επέστρεψε στο σπίτι της και βρήκε εκεί τον Ανέστη, μεθυσμένο, να την περιμένει.

Ωστόσο, ο άντρας δεν έμεινε μόνο σε αυτό, προσπάθησε να τη βιάσει. Τότε η Ευτυχία βρήκε τη δύναμη να του ξεφύγει, άρπαξε ένα μαχαίρι και τον σκότωσε. Στη συνέχεια, σε κατάσταση σοκ, ενημέρωσε την Άννα για αυτή την εξέλιξη, η οποία τη βοήθησε να ξεφορτωθεί το πτώμα σε κάποια απομακρυσμένα χωράφια. Από εκεί και πέρα, όπως θα δούμε στον δεύτερο κύκλο της σειράς, η Ευτυχία βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς δεν μπορεί να πιστέψει ότι σκότωσε έναν άνθρωπο και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να συλληφθεί και να οδηγηθείστη φυλακή.

Βέβαια, η ‘Αννα δεν φεύγει στιγμή από το πλευρό τη και προσπαθεί να την καθησυχάζει, ώστε να μην κάνει καμιά τρέλα. Συγκεκριμένα, να μην παραδοθεί στην Αστυνομία και κυρίως να μην αποκαλύψει σε κανέναν άλλον το μεγάλο μυστικό τους, διότι έτσι Θα κινδυνεύσει και η ίδια. Κάθε μέρα που περνάει είναι όλο και χειρότερη για την Ευτυχία, με τον Αποστόλη και τον Άρη να αντιλαμβάνονται ότι κάτι έχει αλλάξει στη συμπεριφορά της. Δεν είναι το ίδιο ανέμελη όπως παλιά.

Η Ευτυχία αποκαλύπτεται στον Άρη

Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο Άρης την πλησιάζει με διακριτικότητα και της λεει οτι όποτε Θελήσει να μιλήσει σε κάποιον εκείνος θα ειναι δίπλα της και σίγουρα θα τη συμβουλεύσει χωρίς να της ασκήσει κριτική.

Αυτά τα λόγια ενθαρρύνουν την κοπέλα, η οποια παίρνει μια σημαντική απόφαση.’Ετσι, παρά τους αρχικούς ενδοιασμούς που εχει, αποκαλύπτει στον Άρη ότι σκότωσε τον Ανέστη όταν προσπαθησε να τη βιάσει.

Ο νεαρός χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και προσπαθεί  να συνειδητοποιήσει και να διαχειριστεί αυτό που έμαθε.’Υστερα η Ευτυχία ενημερώνει σχετικά την ‘Αννα και εκείνη σαστίζει. Χωρίς να χάνει χρόνο, συναντάει τον ξάδελφό της και του λέει όλη την αλήθεια.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο αστυνόμος Κουράκος και οι συνεργάτες του πληροφορούνται από κάποιον περαστικό ότι υπάρχει ένα πτώμα σε κάποια απομακρυσμένα χωράφια. Εκείνοι πηγαί-νουν στο σημείο και, έκπληκτοι, διαπιστώνουν ότι το πτώμα είναι του Ανέστη Δρακουλάκου. Επιπλέον, μαθαίνουν από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία πότε περίπου έγινε ο φόνος του και συμπεραίνουν ότι είναι την ίδια μέρα που παντρεύονταν η Βασιλική και  ο Φίλιππος.

Στη συνέχεια, ο Κουράκος ξεκινά να ενώνει τα κομμάτια του παζλ και να παλεύει να εξιχνιάσει το έγκλημα, ενώ  περιμενει τα αποτελέσματα  για τυχόν δαχτυλικά αποτυπώματα των δραστών ‘Οταν η Ευτυχία και η ‘Αννα μαθαίνουν την παραπάνω εξέλιξη, πανικοβάλλονται και προσπαθούν να θυμηθούν αν τα έκαναν όλα σωστά.

Σύντομα, όμως, Θυμούνται ότι τη στιγμή που έβγαλαν το σώμα του Ανέστη από νάιλον και το έσπρωξαν στον γκρεμό δεν φορούσαν γάντια, οπότε υπάρχει περίπτωση να βρεθούν τα αποτυπώματά τους. Άρα είναι ζήτημα χρόνου να συλληθούν και να οδηγηθούν στη φυλακή. Πέρα από αυτές τις δύο όμως ενδέχεται να κινδυνεύουν και ο Αποστόλης με τον Άρη για συγκάλυψη του εγκλήματος.

 

Δείτε απόσπασμα από το τελευταίο επεισόδιο της σειράς Γη της Ελιάς