Με τη βοήθεια της Ασπασίας, η Αρετή στήνει μια… κακοπαιγμένη παράσταση στη δραματική σειρά, Η Γη της Ελιάς, η οποία δυστυχώς θα της γυρίσει μπούμερανγκ. Παίζει θέατρο ότι παθαίνει έμφραγμα, για να αναγκάσει τον Στέφανο να μείνει κοντά της, καθώς ο νεαρός ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για Ισπανία. ‘Ομως αυτή τη φορά ο γιος της όχι μόνο δεν Θα πέσει στην παγίδα της, αλλά θα την ξεμπροστιάσει…

Στο μεταξύ όλο και πιο κοντά στην εγγονούλα του έρχεται ο Ιοίδωρος, που έχει εξελιχθεί σε… χαζοπαππού! Μαζί με τον Μάνο επισκέπτονται τη Φανή και τη μικρή Αγγελική και αρχίζουν να δένονται, να γίνονται οικογένεια. Στο μεταξύ, η Άννα παρακούει μια εντολή της Μυρτάλης και εκείνη έχει ένα φοβερό ξέσπασμα στο ελαιοτριβείο. Τελικά όλοι παίρνουν το μέρος της Άννας…

Μετά το ταξίδι τους η Βασιλική και ο Φίλιππος επιστρέφουν στη Μάνη και το ζευγάρι χαίρεται που είναι και πάλι δίπλα στην κόρη rou. Σύντομα ο Λυκούργος και Χάιδω ανακοινώνουν στον Φίλιππο ότι θέλουν να δημοσιοποιήσουν τη σχέση τους. Την ίδια στιγμή, η Μαργαρίτα παρακολουθεί τον Αλέξη και διαπιστώνει ότι δεν πηγαίνει στις συνεδρίες με τον ψυχίατρο στη Σπάρτη. Ανήσυχη, προκειμένου να τον αντιμετωπίσει και να τον αναγκάσει να μπει σε ένα πρόγραμμα για τη θεραπεία του, περνά στην αντεπίθεση. Του εξηγεί ότι θα τον διαγράψει από τη ζωή της, εφό-σον δεν δέχεται τους όρους της… Οι ετοιμασίες του γάμου της Βασιλικής και του Φίλιππου συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς. Παράλληλα, η Βασιλική πιέζει τον Φίλιππο να βγάλει βόλτα το μωρό, αλλά εκείνος, μετά το ατύχημα, έχει φοβίες. Ο Πότης ενημερώνει την Άννα ότι το ψέμα της για τον υποτιθέμενο άντρα που τη φλερτάρει έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα και ο Λεωνίδας αποφάσισε να μην την ν ξαναδιεκδικήσει.

Ο Ιάκωβος κλείνει ενα ενα τα ανοιχτά μέτωπα στη δραματική σειρά του MEGA, ξεκινώντας από την Αθηνά. Την εξωθεί στα όριά της και της ανακοινώνει πως τέλειωσαν οριστικά όπως άλλωστε διαβάσατε στο Mediatime ΕΔΩ.

 

Η Αρετή συνεχίζει να ελπίζει ότι ο Στέφανος θα αλλάξει γνώμη και δεν θα φύγει για την Ισπανία. Εκείνος ωστόσο της ξεκαθαρίζει ότι σε δύο μέρες αναχωρεί.’Ετσι, σε απόγνωση, δέχεται μια… επικίνδυνη συμβουλή από την Ασπασία, που αποδεικνύεται εξίσου δαιμόνια! Η Αρετή βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο του «εμφράγματος» μιλώντας στην Αναστασία για ξαφνική αδιαθεσία και τσιμπήματα. Αυτό ταράζει την Αναστασία!

Ο Στέφανος αποχαιρετά τον Στάθη και φαίνεται ότι οι σχέσεις τους ξαναβρήκαν την ισορροπία τους. Από την άλλη η Αρετή απτόητη δίνει μία παράσταση με το έμφραγμα που όμως ο Στέφανος καταλαβαίνει και την ξεσκεπάζει! Ο νεαρός είναι έξαλλος και επιτίθεται στη μητέρα του. Τώρα πια βλέπει καθαρά το αληθινό της πρόσωπο και διαπιστώνει ότι είναι ικανή για όλα!

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το trailer του αποψινού επεισοδίου