Απρόβλεπτη είναι η συνέχεια της καθημερινής δραματικής σειράς του MEGA, Η Γη της Ελιάς αφού η Αρετή συνειδητοποιεί πως η απόφαση του Στέφανου να φύγει μακριά είναι οριστική και παθαίνει έμφραγμα!

Επιπλέον ο Κωνσταντίνος αποκαλύπτει για πρώτη φορά ένα θάνατο που τον έχει στοιχειώσει μέχρι και σήμερα!

Η Αρετή είναι μία από τις ηρωίδες που, καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, μας έχουν απασχολήσει ποικιλοτρόπως. Τελευταία, μάλιστα, καλείται να αντιμετωπίσει ακόμη περισσότερα προβλήματα, καθώς ο γιος της ο Στέφανος, όχι μόνο αποφάσισε να δώσει ακόμη μία ευκαιρία στη σχέση του με την Ελένη, αλλά επίσης να φύγει μαζί της όσο πιο άμεσα γίνεται για την Ισπανία.

Η Γη της Ελιάς: Η Αρετή πέφτει έξω στα σχέδιά της!

Όπως Θα δούμε στα προσεχή επεισόδια της καθημερινής δραματικής σειράς, η σχέση του ζευγαριού πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, ενώ οι δυο τους αρχίζουν σιγά—σιγά να διευθετούν τις υποχρεώσεις τους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Στέφανος καταφέρνει να βρει έναν άνθρωπο για να γίνει ο επιστάτης στα κτήματά του και να συνεχιστεί η παραγωγή χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα.

Η Αρετή ενημερώνεται σχετικά για την παραπάνω εξέλιξη και, φυσικά, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Συνειδητοποιεί πως η απόφαση του αγαπήμένου της γιου να φύγει για την Ισπανία είναι οριστική. Κάθε ώρα που περνάει η γυναίκα δείχνει να τρελαίνεται στην ιδέα ότι πρόκειται να χάσει από κοντά της τον τελευταίο άνθρωπο της οικογένειάς της που ανεχόταν τη συμπεριφορά της και δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Γρήγορα, λοιπόν, η μετανάστευση του Στέφανου καταρρακώνει την Αρετή, η οποία παθαίνει έμφραγμα. ‘Ολοι ανησυχούν για την υγεία της και ειδικά Στέφανος, ο οποίος καλεί επειγόντως έναν γιατρό και, ταυτόχρονα αρχίζει να κάνει δεύτερες σκέψεις σχετικά με το αν πρέπει να την αφήσει πίσω ολομόναχη ή όχι.

Μερικές ημέρες μετά, όμως, ο νεαρός μαθαίνει τυχαία όλη την αλήθεια. Η Αρετή προσποιείται την άρρωστη για να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά του. Ο Στέφανος Θυμώνει μαζί της ακόμη περισσότερο και το σχέδιο τη Αρετή έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθως ο νεαρός επισπεύδει την αναχώρησή του για την Ισπανία για να ξεκινήσει μία νέα ζωή μακριά της.

Την ίδια στιγμή η Αρετή απελπίζεται καθώς πίστευε πως με αυτό το ύπουλο σχέδιο θα κατάφερνε να κρατήσει κοντά της τον γιο της!