Ο Ιάκωβοs Βρεττάκος στη σειρά του MEGA, Η Γη της Ελιάς είναι ευτυχισμέvos που έχει δίπλα του την Αθηνά. «Θέλω νο σε κάνω ευτυχισμένη», τηs λέει και τηs ξαναλέει. Κάνει σχέδια για το μέλλον τουs, κάνει σαν να μην μπορεί να τον σταματήσει τίποτα. Κι όμωs, κάτι μπορεί να του βάλει φρένο. Κάτι που ξαφνικά του γκρέμισε ό,τι είχε χτίσει μέχρι τώρα.

Η υγεία του, η οποία παρουσιάζει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ενα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί. Εκείνοs που για τα πάντα έχει μια λύση, αυτό δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Ετσι από τον χαρακτήρα του δεν θα μπορούσε να διαλέξει άλλο δρόμο από το να εξαφανιστεί… 0 Ιάκωβοs είναι τόσο δυνατόs και τόσο υπερήφανοs που προτιμά να τον μισήσουν παρά να τον λυπηθούν.

Και είναι και τόσο μεγάλη ψυχή που δεν θέλει να προκαλέσει πόνο σε κανέναν από όσουs αγαπά. Στουs φίλουs του, στην οικογένειά του και πιο πολύ στην Αθηνά. Αυτόs είναι ο λόγοs που ετοιμά-ζει τη φυγή του. Είναι η προσωπική του ιστορία. Κάτι που αφορά αποκλειστικά αυτόν.

Η Γη της Ελιάς: Ο Ιάκωβος φεύγει!

Οπωs Θα δούμε, ο Ιάκωβοs κλείνει ένα-ένα τα ανοιχτά μέτωπα, ξεκινώνταs από την Αθηνά. Μάλιστα την εξωθεί στα όριά τηs και τηs ανακοινώνει: «Αθηνά, όλο αυτό ήταν μια ανοησία. Τελειώνουμε οριστικά εμείs οι δύο. Φεύγω κι από τη Μάνη να ξέρειs», τηs λέει και η Αθηνά πέφτει από τα σύννεφα με την άσχημη συμπεριφορά του. Το ίδιο ενημερώνει και το Λυκούργο, αλλά εκείνοs δεν πείθεται από τι δικαιολογίεs που προβάλλει ο Ιάκωβοs για την απόφασή του να φύγει μόνιμα για την Ισπανία  .

Μάλιστα μαζί με τον Στάθη παλεύουν καταλάβουν τι τον ώθησε σε αυτή την επιλογή. Οι ίδιοι απορούν με την συμπεριφορά του και ψάχνουν τι έχει γίνει.

Την ίδια ώρα η Μαργαρίτα προθυμοποιείται να μεσολαβήσει για να τα ξαναβρούν Αθηνά και Ιάκωβος. Ωστόσο η Αθηνά, είναι πολύ θυμωμένη από τη συμπεριφορά του και αρνείται οποιαδήποτε επαφή.

Λίγες μέρες μετά ο Ιάκωβος ανακοινώνει στην Ιουλία ότι φεύγει! Εκείνη όμως δεν μπορεί να το διαχειριστεί και καταρρέει! Στο μεταξύ ο Λυκούργος είναι πολύ στενοχωρημένοs με την απόφαση  του Ιάκωβου να φύγει και σε μια βόλτα του στο βουνό, του ανοίγει την ψυχή του. Μιλάει στον φίλο του για τη ζωή του σαν να πρόκειται να μην ξαναβρεθούν ποτέ και οι δύο είναι πάρα πολύ συγκινημένοι. Εκπληκτοs όμωs μένει ο Ισίδωροs τη στιγμή που ο Ιάκωβοs του ανακοινώνει την επιστροφή του στην Ισπανία. Παρόλο που ο Ισίδωρος αναρωτιέται το γιατί, ούτε σε εκείνον δίνει ξεκάθαρη απάντηση!

Κι έτσι ξαφνικά τα μαζεύει  και φεύγει στην Ισπανία.