Η Αθηνά βρίσκει ένα όπλο στο γραφείο του Ιπποκράτη στη Γη της Ελιάς και παραξενεύεται… Λίγο αργότερα, όταν ο Δημήτρης έρχεται για άλλη μια φορά να την εκβιάσει, βγαίνει εκτός εαυτού, χάνει τον έλεγχο και τον βρίζει άσχημα, χωρίς να σκεφτεί πως η Αναστασία είναι στην κουζίνα και τους ακούει!

Επειτα, απηυδισμένη, ζητά από τον Ιάκωβο στη δραματική σειρά του MEGA να συναντηθούν και οι δυο τους δίνουν ραντεβού στο βουνό. Όμως εκεί τους βλέπουν μαζί, και μάλιστα αγκαλιασμένους, ο Πότης με τον Λεωνίδα, οι οποίοι δεν πιστεύουν στα μάτια τους! Στο μεταξύ, ο Χρήστος προσλαμβάνει τον Αλέξη δοκιμαστικά στην ταβέρνα ως σερβιτόρο, όμως η Μαργαρίτα εξακολουθεί να ανησυχεί για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

“Ετσι, αποφασίζει να τον παρακολουθήσει και διαπιστώνει με τρόμο πως δεν πηγαίνει στις συνεδρίες του με τον ψυχίατρο στη Σπάρτη. Μετά το ταξίδι του Φίλιππου και της Βασιλικής στη Σύμη και τη Ρόδο, ο Λυκούργος και η Χάιδω τους ανακοινώνουν ότι σκοπεύουν να δημοσιοποιήσουν τη σχέση τους. Μια άλλη σχέση, αυτή του Ισίδωρου με την εγγονή του και τη Φανή, χτίζεται μέρα με τη μέρα. Εκείνος εφευρίσκει διαρκώς αφορμές για να έρχεται σε επαφή μαζί τους και η μικρή, που τον έχει λατρέψει, πιέζει τη μαμά της να καλέσει αυτόν και τον Μάνο ξανά στην Αθήνα. Τέλος, η Μυρτάλη, που συνεχίζει την αυταρχική συμπεριφορά, ξεσπά άσχημα στην Άννα, η οποία παρακούει μια εντολή της. Στο ελαιοτριβείο γίνεται χαμός, όμως όλοι παίρνουν το μέρος της Άννας…

 

Γη της Ελιάς: Δείτε το trailer του αποψινού επεισοδίου

Στο αποψινό επεισόδιο η Μυρτάλη μιλά με πάρα πολύ σκληρό τρόπο στον Αλέξη, ενώ ο Πότης παρακολουθεί όλο το σκηνικό από απόσταση και αμέσως του μπαίνουν ιδέες. Η Αρετή κατηγορεί τον Ιάκωβο ότι της διέλυσε την οικογένεια και οι δυο τους έρχονται σε ρήξη. Η ημέρα της δίκης πλησιάζει και η Μαρίνα αγχώνεται όλο και περισσότερο για το αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, η Μαργαρίτα δεν βρίσκει το σακ βουαγιάζ με τα χρήματα κάτω από το κρεβάτι και αμέσως κατηγορεί τον Αλέξη. Ο Ανέστης, μεθυσμένος, εμφανίζεται νύχτα στο σπίτι της Ευτυχίας, με επιθετικές διαθέσεις. Δύο άντρες εισβάλλουν στο σπίτι της Μαργαρίτας και του Αλέξη, και τους απειλούν με όπλα, αναζητώντας τα χρήματα. Ο Ισίδωρος πηγαίνει μαζί με τον Ιάκωβο στο καφενείο και ανακοινώνει στον Πότη ότι βάζει υποψηφιότητα για δήμαρχος.