Μας έχει διαλύσει ο Αντρέας Γεωργίου στη σειρά, Η Γη της Ελιάς. Με αυτές τις εξελίξεις δε θα μας αφήσει σε ηρεμία να απολαύσουμε χωρίς αγωνία τη σειρά του Mega. Γιατί είπαμε δράμα αλλά η υπομονή έχει τα όρια της!

Ωστόσο, διαβάστε τι πρόκειται να συμβεί στα επόμενα επεισόδια.

Η γη της ελιάς επεισόδιο 197

Ο Φίλιππος γεμάτος ενοχές κατηγορεί τον εαυτό του, έιναι πολύ στεναχωρημένος και από το κρεβάτι του νοσοκομείου σκέφτεται διαρκώς το ατύχημα. Στο νοσοκομείο παραμένουν Στάθης, Βσιλική, Χάιδω και Λυκούργος. Ο Κουράκος δείχνει άνετος με την συζήτηση Ιουλίας και Στάθη… Ο Δημήτρης με τον Κωνσταντίνο ετοιμάζουν καινούρια «δουλειά». Ο Στέφανος τα βάζει με την Αρετή γιατί μπλέκεται πάντα και παντού. Η Βασιλική ρίχνει ευθύνες στον Φίλιππο λέγοντάς του πως το μωράκι τους χαροπαλεύει. Η Αντιγόνη εξομολογείται στον Μάνο πως οποιαδήποτε στάση απέναντί της δεν την επηρεάζει. Η Εύα προσπαθεί να παρηγορήσει τον Στάθη αλλά αυτός ορθώνει ασυναίσθητα ένα τοίχο ανάμεσά τους. Ο γιατρός ενημερώνει πως η κατάσταση του μωρού παραμένει αμετάβλητη και ότι θα επιτρέψουν να το επισκέπτονται 2 φορές τη μέρα….

Αργότερα, ο Στάθης μετακομίζει από το σπίτι του Ιάκωβου. Η Μυρτάλη θα συναντηθεί τυχαία στο δρόμο με την Αρετή και προσπαθεί μάταια να την αποφύγει… Η Βασιλική επισκέπτεται επιτέλους το μωρό της, που παραμένει σε κώμα, μπορεί τώρα να βάλει το χέρι της μέσα από τις ειδικές εισόδους που έχει η θερμοκοιτίδα και να το χαϊδέψει. Η Εύα μοιάζει προβληματισμένη με τη στάση του Στάθη απέναντί της και κλαίει από τα νεύρα και την τσαντίλα της!…Ο Αλέξης σε κρίση αρπάζει την Ελένη την κολλάει στον τοίχο κι αυτή ουρλιάζει. Την φιλάει με το ζόρι, γίνεται βίαιος. Ο γιατρός ενημερώνει πως δυστυχώς το μωρό έπαθε ανακοπή…

Η γη της ελιάς επεισόδιο 198

Η Βασιλική είναι λιπόθυμη μετά τα δυσάρεστα νέα και ο Στάθης με την Χάιδω προσπαθούν να την συνεφέρουν… Η Ελένη καταγγέλει τον Αλέξη στην αστυνομία για να ενημερωθεί ο Σύλλογος Ψυχολόγων κι ο Κουράκος τον καλεί στο τμήμα…
Οι γιατροί καταφέρνουν να επαναφέρουν το μωράκι της Βασιλικής και του Φίλιππου αλλά τους ενημερώνουν για πιθανή εγκεφαλική βλάβη με άγνωστες συνέπειες στην κινητικότητα, στην ομιλία, στην δυνατότητα επικοινωνίας…

Ο Αλέξης υποστηρίζει στο τμήμα πως η Ελένη τον προκάλεσε και γι αυτό την φίλησε! Ο Ιάκωβος με την Αθηνά περνούν όμορφες στιγμές αλλά η Ιουλία τον προειδοποιεί… Η Μαργαρίτα ευχαριστεί την Ελένη που δεν έκανε τελικά μήνυση στην αστυνομία κατά του γιού της… Η Εύα σκέφτεται πως η σχέση της με τον Στάθη δεν έχει μέλλον… Ο Δημήτρης κάνει ακόμη μια ληστεία αλλά θα βρεί απέναντί του τον Κωνσταντίνο… .

Η Μυρτάλη βλέπει περίεργα όνειρα με τον Αλέξη να τις κάνει ερωτική εξομολόγηση με μεγάλο πάθος και αυτή να τον φιλάει με μανία…Ο Ισίδωρος μαθαίνει ποιά είναι η γυναίκα που υιοθέτησε το παιδί της Αντιγόνης, βλεπει φωτογραφία με το κορίτσι που τώρα είναι 10 ετών και θέλει να πάει στην Αθήνα για τους γνωρίσει. Η Ελένη βρίσκει αγοραστή για το μαγαζί και ξεκινάει τις διαπραγματεύσεις… Η Αρετή φαίνεται να έχει τύψεις όταν η Βασιλική της κλείνει το τηλέφωνο πριν προλάβει να μιλήσει… Ο Ισίδωρος αποφασίζει να βάλει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης. Ο Ανέστης ελεύθερος για λόγους υγείας, με περιοριστικά μέτρα!

Αυτοκτονεί ο Αλέξης;

Ο Φίλιππος είναι συντετριμμένος καθώς σκέφτεται συνεχώς το αυτοκίνητο να πέφτει πάνω τους και νοιώθει τύψεις. Ο Κωνσταντίνος είναι έξαλλος με τον Δημήτρη και του ζητάει τα χρήματα της ληστείας. Ο Ισίδωρος έχει όνειρα για την θέση του Δημάρχου. Η Ελένη τελικά αποφασίζει να υποβάλει μήνυση κατά του Αλέξη. Η Μαργαρίτα είναι έξαλλη με τον γιός της έπειτα από αυτή την εξέλιξη… Ο Ισίδωρος κανονίζει ραντεβού με την μαμά της εγγονής του. Η Εύα ζητάει από τον Στάθη να την αφήσει να μπει για τα καλά στη ζωή του… Η Ισμήνη φαίνεται να τα βρίσκει και να δείχνει κατανόηση προς την Αντιγόνη που την στενοχωρεί η απόσταση που κρατάει ο Ισίδωρος… Η πώληση του μαγαζιού της Ελένης έχει δρομολογηθεί… .

3 άγνωστοι άντρες έχουν μπεί στο σπίτι του Δημήτρη, τον αιφνιδιάζουν και τον κάνουν μαύρο στο ξύλο… Ο Αλέξης παίρνει χάπια για να αυτοκτονήσει αλλά το μετανιώνει αμέσως. Ιάκωβος και Αθηνά λένε μεγάλα λόγια ο ένας στον άλλον.

Ο Φίλιππος παίρνει το πολυπόθητο εξιτήριο αλλά οι γιατροί δεν του επιτρέπουν να μείνει στο νοσοκομείο κοντά στην οικογένειά του. Η Βασιλική μαλακώνει και φαίνεται να τον συγχωρεί… Η Μυρτάλη γίνεται αυστηρή στη δουλειά απέναντι στην Ευτυχία και την Άννα. Ο Στέφανος κάνει ερωτήσεις στον Μάνο για τις εργασιακές συνθήκες στην Ισπανία.
Η Μαργαρίτα βρίσκει τον Αλέξη αναίσθητο μέσα στη μπανιέρα με το εσώρουχό του και φανελάκι.. Το νερό είναι όλο κατακόκκινο από το αίμα, τα χέρια του κομμένα στους καρπούς.. τα νερά, έχουν ξεχειλίσει, η βρύση ανοιχτή και τρέχει ακόμα…