Αυτές οι όμορφες στιγμές μεταξύ Φίλιππου και Βασιλικής στη σειρά Η Γη της Ελιάς δεν θα κρατήσουν για πολύ, καθώς ο εφιάλτης ξυπνά για τη Βασιλική και τη Χάιδω…

Ο Φίλιππος παίρνει το μωρό με το καρότσι και το πηγαίνει βόλτα μόνος του, γιατί η Βασιλική είναι κουρασμένη και έχει να κάνει πολλές δουλειές στο σπίτι. Στον δρόμο όμως τους… χτυπά ένα αυτοκίνητο!

Πατέρας και κόρη οδηγούνται στο νοσοκομείο. Η Χάιδω και η Βασιλική σπεύδουν πανικόβλητες κοντά τους… Δυστυχώς οι γιατροί δεν έχουν καλά νέα. Η κατάσταση πατέρα και κόρης είναι πολύ κρίσιμη και οι ζωές τους κρέμονται από μια κλωστή. Η Χάιδω τρελαίνεται στην ιδέα ότι θα χάσει άλλο ένα παιδί, αλλά και το εγγόνι της… Η Βασιλική είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης και προσεύχεται ο άντρας που αγαπά και το παιδί τους να καταφέρουν να επιβιώσουν. Ο Στάθης προσπαθεί να της συμπαρασταθεί όσο μπορεί… Στο μεταξύ, τα φοβερά νέα μαθαίνουν η Αρετή και ο Στέφανος, που, παρά τα όσα έχουν μεσολαβήσει, δεν θα μπορούσαν σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή να μην τρέξουν κοντά στη Βασιλική.

‘Ομως η νεαρή κοπέλα της σειράς του MEGA έχει πληγωθεί βαθιά από τη μητέρα και τον αδελφό της και, θολωμένη από τον πόνο που βιώνει, τους διώχνει και τους λέει πως δεν θέλει να τους ξαναδεί. Πλέον οι Καπερνάροι έχουν χωριστεί σε δύο αντίπαλα «στρατόπεδα».

Η Γη της Ελιάς: Δείτε το trailer του νέου επεισοδίου

Χάνει τα μυαλά της η Αρετή

Στο μεταξύ, η Αρετή  έχει αρχίσει στην κυριολεξία να χάνει τα μυαλά της! Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να καταστρέψει τον Στάθη. Παράλληλα όμως απομακρύνει και τον μόνο που απομένει δίπλα της, τον Στέφανο.

Η εκδίκαση της αγωγής διαζυγίου της Αρετήs και του Στάθη πλησιάζει και οι δύο πλευρέs προβάρουν τις θέσειs τους. Την ίδια στιγμή ο Στέφανοs συνειδητοποιεί πωs ο πατέραs του υπήρξε προφητικόs και ότι η Αρετή τού καταστρέφει τη μια σχέση πίσω από την άλλη.

Εκείνη φυσικά αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι πάντα επεδίωκε το καλό του. Στο μεταξύ η ημέρα του δικαστηρίου φτάνει και ο Στάθης με την Αρετή συγκρούονται ανοιχτά σε όλα τα μέτωπα. Αφού ακούγονται σημεία και τέρατα και από τους δύο, τελικά η Αρετή κερδίζει την αγωγή κατά του Στάθη και τον αφήνει σχεδόν στον δρόμο.