Ο Αποστόλης στη σειρά Η Γη της Ελιάς, αντιλαμβάνεται ότι όσα έκανε με τη νέα εργάτρια, τη Σοφία, εκνεύρισαν την Ευτυχία και από τότε επιχειρεί με κάθε τρόπο να την προσεγγίσει. Όμως κάθε προσπάθειά του πέφτει στο κενό στη δραματική σεριά του MEGA.

Δεν εγκατελείπει όμως και αποφασίζει να στείλει λουλούδια στην Ευτυχία και να ζητήσει μία ακόμη ευκαιρία για τη σχέση τους. Εν τω μεταξύ, η Αρετή, ύστερα από κάποια γεγονότα που έχουν συμβεί μετην Ελένη, δείχνει να μην την εγκρίνει πλέον στη ζωή του γιου της. Τα λόγια, όμως, που λέει για την κοπέλα εξοργίζουν τον Στέφανο, ο οποίος τη βάζει στη θέση της και καταλήγουν να τσακώνονται άσχημα.

Η Γη της Ελιάς: Η Βασιλική στηρίζει τον Στάθη!

Η συγκεκριμένη αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς από τον μονάκριβο γιο της την πικραίνει ενώ αργότερα μαθαίνει από τη Χρυσούλα για το ταξίδι αναψυχής του Στάθη με την Εύα. Για πρώτη φορά, νιώθει πιο μόνη από ποτέ και είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Την ίδια στιγμή, η Βασιλική επικοινωνεί με τον Στάθη, λέγοντάς του ότι δεν πρόκειται να αλλάξει στάση απέναντί τον και υπόσχεται ότι θα καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του πολύκροτου διαζυγίου του. Από την άλλη, η Δίωξη Ναρκωτικών ανακρίνει τον Θύμιο, τον συγκρατούμενο του Ανέστη, για το εμπόριο που κάνει μέσα στη φυλακή -και όχι μόνο.

Εν τω μεταξύ, ο Κωνσταντίνος ενημερώνεται για το οικονομικό πρόβλημα που έχει η Μέλπω. Ο ίδιος προτίθεται να της δίνει ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό κάθε μήνα και εκείνη φυσικά δέχεται. Μόνο που η παραπάνω ενέργεια πέφτει στην αντίληψη της Ισμήνης, η οποία απαγορεύει στο σύντροφό της να δίνει μισθό στη Μέλπω. Τότε η τελευταία απογοητεύμενη τα μαζεύει και φεύγει από τη Μάνη. Παράλληλα η Ιουλία και ο Γιώργης προβληματίζονται από το γεγονός ότι εκείνη δε μένει έγκυος και αποφασίζουν να πάνε στον γυναικολόγο για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει πρόβλημα.