Στην τελευταία σκηνή της σειράς Η Γη της Ελιάς, ο Ορέστης βγάζει τον μπλούζα του και βλέπουμε τον ουλή στο σώμα του από τη μεταμόσχευση καρδιάς. Η Δήμητρα όμως δεν τον βλέπει γιατί ήδη έχει πέσει στη θάλασσα να κολυμπήσει και ο Ορέστης είναι γυρισμένος πλάτη όταν βγάζει τον μπλούζα του. Στη συνέχεια κολυμπούν αγκαλιασμένοι στο νερό κι εκεί κλείνει η σεζόν. Όπως όμως θα δούμε. η Δήμητρα θα δει την κάθετη τομή στο στέρνο του και θα παγώσει.

Όταν ο Ορέστης αναγκαστεί να της πει την αλήθεια, η Δήμητρα θα καταρρεύσει και θα εξοργιστεί.
Εκείνη τον ρωτάει τι είναι αυτό και τον κοιτάζει ευθεία στο μάτια. Ο Ορέστης καταλαβαίνει ότι ήρθε η ώρα να της αποκαλύψει την αλήθεια. Εκείνος αρχίζει να της μιλάει για τη ζωή του και για το πρόβλημα που είχε με την καρδιά του, ενώ η Δήμητρα ακούει με κομμένη την ανάσα και μετά δάκρυα ποτίζουν το πρόσωπό της. Τελικά ο Ορέστης της αποκαλύπτει ότι έκανε μεταμόσχευση καρδιάς. Της εξομολογείται ότι στην αρχή γι αυτό πήγε εκεί αφού ήθελε να δει με τα μάτια του τον τάφο του ανθρώπου που του έσωσε τη ζωή.

Ήθελε να τον ευχαριστήσει, να του πάει λουλούδια και να του ανάψει το καντήλι. Αυτό μόνο ήθελε και θα έφευγε, είναι τα λόγια του. Η Δήμητρα όμως δεν θέλει να ακούσει τίποτε άλλο. Θυμώνει, οργίζεται και τον ρωτάει γιατί δεν της είπε από την αρχή την αλήθεια αφού ήξερε για εκείνη και για τον Κίμωνα. Τον κατηγορεί ότι πλησίασε εκείνη, την οικογένειά του, το σπίτι του ακόμα και την ίδια του τη μάνα!

Ο Ορέστης προσπαθεί να της εξηγήσει αλλά η Δήμητρα δεν θέλει ν’ ακούσει τίποτα πια.

 

Η Γη της Ελιάς: Το τρέιλερ του MEGA για την τρίτη σεζόν

Όλες οι ειδήσεις

Σασμός: Δύσκολες ώρες για την Καλλιόπη-Στην εντατική μετά το εγκεφαλικό

Hobbyhorsing: Αυτό είναι το νέο «σπορ» που ξετρέλανε τους Φινλανδούς και έγινε viral! (vid)

Οι Πανθέοι: Η υπόθεση και οι πρωταγωνιστές της νέας σειράς του ΣΚΑΪ