Στη σειρά του MEGA Η Γη της Ελιάς, που διαδραματίζεται στη Μάνη, τα γεγονότα παίρνουν απρόσμενη τροπή. Κανείς πια δεν ξέρει τι να περιμένει αφού το σενάριο έχει φοβερές ανατροπές. Ο Ιάκωβος πιέζει την Αθηνά να αφεθούν στα αισθήματά τους. Εκείνη όμωςπροσπαθεί να αντισταθεί όσο μπορεί. Από την άλλη και ο Νικήτας θέλει παράφορα την Μυρτάλη! Μάλιστα δε χάνει ευκαιρία να της εκφράσει τα αισθήματά του. Δεν διστάζει να το κάνει ούτε καν μπροστά στα μάτια του Λεωνίδα και της Άννας.

Η Ιουλία βοηθά τον Κουράκο στην έρευνα για τον εντοπισμό τού δράστη που τον πυροβόλησε. Όσο περνάει ο καιρός, τα πράγματα για τον Ανέστη ζορίζουν. Την ίδια ώρα, εκείνος οργανώνει μία ακόμα επίθεση. Αυτή τη φορά στόχος του είναι η Μαρίνα. Ο Αποστόλης προσπαθεί να προσεγγίσει την Ευτυχία. Εκείνη όμως δε φαίνεται να έχει τη διάθεση να γυρίσει κοντά του. Ο Στάθης συνεχίζει τα νυχτοπερπατήματα και εμφανίζεται με την Εύα στην ταβέρνα. Ο Στέφανος πιέζει την Αρετή να πετάξει τον Στάθη έξω από το σπίτι. Εκείνη όμως δε φαίνεται να μπορεί να το συνειδητοποιήσει. Η πραγματική μητέρα του Δημήτρη εμφανίζεται στο κατώφλι της Αθηνάς και της ζητά εξηγήσεις…

Η Γη της Ελιάς: Στο νοσοκομείο ο Ανέστης

Ο Ανέστης πηγαίνει εσπευσμένα στο νοσοκομείο και η Αναστασία είναι η μόνη που τον συνοδεύει. Η Ισμήνη πιστεύει ότι το σπίτι που σχεδιάζουν να αγοράζουν με τον Κωνσταντίνο είναι υπερβολή. Από την άλλη εκείνος έχει άλλα σχέδια αφού θεωρεί πως είναι ένα είδος επένδυσης για την κόρη της, που την νιώθει σαν παιδί του. Ο Στέφανος αγοράζει ένα φόρεμα στην Αρετή για να βγουν βόλτα. Στον Στάθη όμως αυτό δεν αρέσει καθόλου! Η Αθηνά δεν αντέχει άλλο μόνη με τις σκέψεις της και πηγαίνει στο σπίτι του Ιάκωβου αργά τη νύχτα. Ο Γιώργης ρωτά ευθέως την Ιουλία αν την έχει πλησιάσει ο Στάθης και καταλαβαίνει ότι του λέει ψέματα.

H Αρετή λέει στην Ελένη να τα ξαναβρεί με τον Στέφανο. Η μητέρα του Δημήτρη ξεπερνά κάθε όριο! Κατηγορεί την Αθηνά ότι έχει κρυφή σχέση με τον γιο της! Επιπλέον την πιέζει να μάθει γιατί τον παρουσίασε ως παιδί της σε όλη τη Μάνη. Η Μαρίνα αποκαλύπτει στη Βασιλική ότι ο Στάθης πήγε στην ταβέρνα με μια γυναίκα. Ο Αλέξης ξεσπά με άσχημες επιπτώσεις και η Μαργαρίτα θεωρεί ότι η ψυχική του υγεία διατρέχει κίνδυνο.