Η Αρετή στη σειρά Η Γη της Ελιάς, βάζει το μαχαίρι στο λαιμό τηs κόρηs τηs Βασιλικήs, ζητώνταs πίσω τιs ρίζεs ελιέs που τηs είχε χαρίσει, ώστε να μην μπορεί να βοηθήσει τον πατέρα τηs Στάθη! Η παθιασμένη από μίσος κι οργή Αρετή θέλει να αφήσει αυτόν που πρόδωσε την αγάπη της και τηs κατέστρεψα τη ζωή, διαλύονταs την οικογένειά τουs, άφραγκο και ταπεινωμένο.

Η Βασιλική, όμωs, θα σταθεί στο πλευρό του πατέρα τηs στο διαζύγιο.

Η μοίρα δεν βοηθά την Αθηνά και τον Ιάκωβο στη σειρά του Mega να δημιουργήσουν  σχέση και τα αδιέξοδα ολοένα και μεγαλώνουν.

Ο Αλέξης είναι διαρκώς εκτός εαυτού και η Μαργαρίτα βρίσκεται σε απόγνωση. Ο Ισίδωρος στριμώχνει τη Μυρτάλη για να μάθει αν είναι διατεθειμένη να ασχοληθεί ενεργά με την επιχείρηση. Η Αθηνά και ο Ιάκωβος συνειδητοποιούν για μια ακόμα φορά πως οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους θα ήταν αδιέξοδη, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Κανονίζουν το βράδυ να βρεθούν μόνοι τους στο σπίτι του Ιάκωβου, αλλά η παρουσία της Αρετής, η οποία έχει στηθεί έξω από το σπίτι για να παρακολουθήσει τον Στάθη, τους εμποδίζει. Στο μεταξύ, η Αρετή και ο Στέφανος, με τις συμβουλές του δικηγόρου, σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό γύρω από τον Στάθη, με σκοπό να πάρουν εκδίκηση και να τον αφήσουν άφραγκο και ταπεινωμένο.

Ο Λεωνίδας κατηγορεί την Άννα για το φιάσκο με το θερμοκήπιο και απαιτεί να το πουλήσουν για να πάρουν έστω κάποια χρήματα τους πίσω.

Ο Λυκούργος μαθαίνει από την Πόπη ότι το σπίτι της Μέλπως έχει ανακαινιστεί πλήρως και εξαγριώνεται τόσο με την Μέλπω όσο και με την Ισμήνη που την καλύπτει.

Η Γη της Ελιάς: Η Αρετή καρφώνει το μαχαίρι στο κόκκαλο!

 

Η Βασιλική μιλά με τον πατέρα της και σε συναισθηματική φόρτιση του λέει πως θα σταθεί στο πλευρό του σε ό,τι αφορά το διαζύγιο. Ο Ιάκωβος προσπαθεί να περάσει λίγο χρόνο με την Αθηνά, αλλά τους βρίσκει η μια αναποδιά πίσω από την άλλη. Εκείνη θεωρεί τα σημάδια προφητικά και του ζητά να μην πιέζουν άλλο τις καταστάσεις. Η Άννα, στο μεταξύ, αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει το όνειρο με το Θερμοκήπιο, ενώ ο Λεωνίδας επιστρέφει στους ελαιώνες των Βρεττάκων.

Η Μαρίνα ξεκινά μαθήματα καράτε και αυτοάμυνας. Παράλληλα, βοηθάει τη Μυρτάλη να μετακομίσει στο νέο της σπίτι. Ο Στάθης συνειδητοποιεί πως η Εύα έχει αρχίσει να τον ερωτεύεται, αλλά εκείνος δεν είναι έτοιμος να αφεθεί ολοκληρωτικά. ‘Ετσι, ο Ιάκωβος τον συμβουλεύει να παρατείνει τη διαμονή του στο σπίτι του και να μην πάρει  βιαστικές αποφάσεις. Την ίδια ώρα, η Αρετή καρφώνει το μαχαίρι στο κόκαλο και παίρνει πίσω από τη Βασιλική τις ρίζες με τις ελιές που της είχε δωρίσει, πιστεύοντας πως η κόρη της θα συμμαχήσει με τον πατέρα της Στάθη και θα τον βοηθήσει οικονομικά.

Ο Αποστόλης κάνει προσπάθειες να προσεγγίσει την Ευτυχία αλλά όλες πέφτουν στο κενό. Την ίδια ώρα, ο Στάθης ενημερώνεται από τη Βασιλική για την κίνηση της Αρετής κι αποφασίζει να περάσει στην κατά μέτωπο επίθεση. Συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να διεκδικήσει σχεδόν τίποτα από την περιουσία και ας δούλευε στα κτήματα όλη του τη ζωή! Η Εύα τον καλεί να ταξιδέψει μαζί της ατην Αθήνα, προκειμένου να ξεχαστεί και να ηρεμήσει. Από την άλλη, οι συνεχείς εκρήξεις του Αλέξη προβληματίζουν τη Μαργαρίτα, η οποία δεν ξέρει πλέον με ποιον άλλο τρόπο να τον πλησιάσει. Η Αντιγόνη θα βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα, όταν ο Μάνος ανακαλύψει κάτι για το παρελθόν της.

 

Τι έγινε με τον Ισίδωρο;