Η δραματική σειρά του Star Ελίφ κρύβει άσχημες εξελίξεις αφού η Μελέκ θα βρεθεί  κατηγορούμενη! Μάλιστα η ίδια δεν θα μπορεί να πείσει κανέναν ότι είναι αθώα με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκιση!

Ελίφ: Η Κιγιμέτ προσπαθεί να πνίξει την Μελέκ

H Κιγιμέτ φορά μια περούκα και ποδιά νοσοκόμας, «τρυπώνει» στο δωμάτιο της Μελέκ και προσπαθεί να την πνίξει. Η Μελέκ χάνει τις αισθήσεις της! Τότε η Κιγιμέτ το βάζει στα πόδια γιατί νομίζει πως τη σκότωσε. Ωστόσο εκείνη σώζεται την τελευταία στιγμή από τη νοσοκόμα και τον γιατρό της.

Όταν η δικηγόρος Φικρέτ την επισκέπτεται, η Μελέκ ομολογεί πως κάποιος πήγε να τη σκοτώσει. Η Φικρέτ ταράζεται. Σύντομα εμφανίζεται αιφνιδιαστικά μπροστά στην Kιγιμέτ και τη «στριμώχνει». Την κάνει να καταλάβει πως ξέρει ότι εκείνη κρύβεται πίσω από την επίθεση στη Μελέκ.

Στο μεταξύ, ο Μαχίρ επισκέπτεται τη Μελέκ, οποία έχει πλέον χάσει την ελπίδα της ότι θα δικαιωθεί. Όταν του μιλά για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον της, εκείνος αμέσως υποψιάζεται τη μητέρα του.

Η Φικρέτ «στριμώχνει» τον γιατρό σε σχέση με την επίμαχη επίθεση, αλλά εκείνος, για να μην ξεσπάσει σκάνδαλο, της εξηγεί ότι χορήγησαν βαριά φάρμακα στη Μελέκ και πως μάλλον είχε παραισθήσεις. Η δικηγόρος αρχίζει να αμφιβάλλει για όσα της είπε η πελάτισσά της…

Ελίφ: Η στιγμή της δικαιοσύνης

Έρχεται η πολυαναμενόμενη μέρα της δίκης της Μελέκ. Η Ματζιντέ θέλει να παρευρεθεί, αλλά τα παιδιά της την πιέζουν να μείνει στο σπίτι. Ωστόσο δεν μπορούν παρά να πάρουν μαζί τους την Ελίφ, η οποία θέλει οπωσδήποτε να δει τη μαμά της…

Η Μελέκ κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και η διαδικασία αρχίζει με την κατάθεση των μαρτύρων. Ανάμεσά τους και ο Κερέμ, που αποκαλύπτει την «απάτη» της νεαρής γυναίκας, λέγοντας πως τους ξεγέλασε, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή της μητέρας του.

Οι ώρες κυλούν και έρχεται η στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης. Ο δικαστής είναι καταπέλτης: η Μελέκ καταδικάζεται σε… 15 χρόνια κάθειρξη! Η άτυχη γυναίκα παθαίνει σοκ, το ίδιο και η κορούλα της. Οι αστυνομικοί ετοιμάζονται να τη μεταφέρουν στη φυλακή και η Ελίφ πέφτει στην αγκαλιά της. Μητέρα και κόρη αποχαιρετούν η μία την άλλη με δάκρυα στα μάτια…