Η εκπομπή του Κώστα Τσουρού «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» προχώρησε σε ένα ρεπορτάζ που πραγματικά και να θέλαμε, δύσκολα θα ξεχαστεί ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε ένα ρεπορτάζ που έδειχνε την εξερεύνηση ένός καταφυγίου στη Δραπετσώνα το οποίο «έσωσε» γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» βρέθηκε σε ένα από τα δεκάδες καταφύγια που βρίσκονται κρυμμένα κάτω από τη γη σε Αθήνα αλλά και Πειραιά.

Ένα από τα καταφύγια, το οποίο βρίσκεται στη Δραπετσώνα συγκαταλέγεται στα αντιαεροπορικά, και κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βρήκαν καταφύγιο εκεί χιλιάδες γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι.

Το καταφύγιο βρίσκεται κάτω από έναν τεράστιο βράχο, ο οποίος μπορεί να το προστατέψει.

Μέσα στο καταφύγιο υπάρχει μία υποτυπώδης τουαλέτα. Δικαίωμα να μπουν στα δημόσια καταφύγια είχαν όλοι όσοι προλάβαιναν ενώ η παραμονή διαρκούσε μέχρι τρεις ώρες.

Όταν ο ήχος της σειρήνας τελείωνε, τότε η πόρτα έκλεινε αεροστεγώς με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που ήταν μέσα να μην κουνιούνται ώστε να μην σπαταλούν αέρα.

Η στοά μπορούσε να προστατέψει με ασφάλεια πάνω από 100 άτομα.

Σε όλη τη χώρα, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος υπήρχαν 5.500 χιλιάδες καταφύγια, ενώ κατά την πορεία του πολέμου δημιουργήθηκαν 12.000 σε Αθήνα και Πειραιά.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δεν έχει γίνει γνωστό πού θα μπορεί να πάει ο κόσμος στην Ελλάδα.

 

Το ρεπορτάζ που δύσκολα θα ξεχαστεί

 

 

Όλες οι ειδήσεις

Χάρης Δούκας: Έχω κάνει γυμνισμό – Έψαξα κινητό και δεν μου βγήκε σε καλό

F1: Ο Σέρχιο Πέρεθ έδωσε «τελεσίγραφο» 5 αστέρια με τα οποία η Red Bull θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει

Στέφανος Κασσελάκης: Τους ζητάει 7,5 εκατομμύρια δολάρια