Ο Κύπριος ηθοποιός, Προκόπης Αγαθοκλέους μίλησε για τον ρόλο που πρόκειται να τον σημαδέψει. Η σειρά «Άγιος Παΐσιος» κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου στο Mega και θα προβάλλεται στις 22:30.

Όπως ο ίδιος ηθοποιός εξομολογείται στο περιοδικό Τηλεθεατής και την Χρύσα Παχούμη, φέρει μεγάλη ευθύνη για το ρόλο που θα ήθελε να μετεξελιχθεί σε αγκαλιά από τον κόσμο. Κι αυτό γιατί ο Άγιος Παΐσιος είναι ένας σύγχρονος Άγιος που έχει μιλήσει με κόσμο που μοιράστηκε την εμπειρία του με τον πρωταγωνιστή.

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους ομολογεί, ότι δεν πέρασε από κάστινγκ γιατί ο σκηνοθέτης ήταν πατριώτης και φίλος του ενώ μιλά και για τη δύσκολη προετοιμασία λόγω της ιδιομορφίας του ρόλου. Η σειρά μιλά για τον κατά κόσμο Αρσένιο Εζνεπίδη και τον τρόπο που κατάφερε να φτάσει κοντά στο Θεό. Πρόκειται για τον άκρον άωτον της θυσιαστικής αγάπης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη συνέντευξή του ο Κύπριος ηθοποιός.

«Γίνεται μία μεγάλη αγκαλιά για όλους. Ακόμα και στις δύσκολες ώρες της υγείας του. Έμεινε κοντά στους ανθρώπους.» Μάλιστα ο ηθοποιός αναφέρει ένα παράδειγμα της μεγαλοψυχίας του Αγίου και πώς αυτός συμπαραστάθηκε στην κατά κόσμο οικογένειά του.

«Τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μπαίνει στο Μοναστήρι για πρώτη φορά, όπου δέχεται γράμμα από τον πατέρα του. Του ζητά να επιστρέψει στην Κόνιτσα. Κι αυτό γιατί η τελευταία αδερφή δεν έχει παντρευτεί και πρέπει να φροντίσει για την προίκα της. Επιστρέφει, βοηθά τον πατέρα του και καταφέρνει να αποκαταστήσει την αδερφή του. Επιστρέφει στο Μοναστήρι της Σουρωτής όπου παρέμεινε μέχρι τέλος της ζωής του».

Πρόκειται για μία πολλά υποσχόμενη παραγωγή και οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Βέβαια, όπως ο ίδιος λέει «κρατά μικρό καλάθι γιατί πολλές φορές η αποδοχή της δουλειάς δε συνάδει με τις προσδοκίες του κόσμου».

Ποια η ευχή για τα παιδιά του

Η ευχή που κάνει ο Προκόπης Αγαθοκλέους για τα παιδιά του είναι να σέβονται και να είναι δίκαιοι. Και φυσικά να τους δει όπως αυτοί θέλουν.