Τόσο σήμερα 3/2 όσο και την Κυριακή, 7/2 οι εξελίξεις στη σειρά του MEGA, Η Γη της Ελιάς, κόβουν την ανάσα!

Ο Στέφανος γυρίζει στο πατρικό του και ανακοινώνει πως χώρισε με τη Μυρτάλη.  Όμως δε θέλει να εξηγήσει τους λόγους. Ο Στάθης λέει πως αιτία είναι η εξάρτηση του γιου του από τη μητέρα του. Του εξηγεί ότι προσεγγίζει με λάθος τρόπο την κατάσταση. Ο Στέφανος από την άλλη τον κατηγορεί για όσα του συμβαίνουν. Η Μυρτάλη εξιστορεί τα γεγονότα στην Ιουλία και τον Ιάκωβο, με τον θείο της να τη δικαιολογεί.

Η Μαργαρίτα ενημερώνεται για την αιτία θανάτου του άστεγου κι ευχαριστεί τον Κουράκο που διαλεύκανε την υπόθεση. Η Αθηνά ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Μάνη. Στο μεταξύ, ο Γιώργης Κουράκος κάνει μια πρώτη συζήτηση με την Ιουλία για το αν εκείνη θέλει παιδιά ή όχι.

Ο Ισίδωρος ξεκαθαρίζει στον Μάνο πως, από τη στιγμή που δεν μένει πια στο σπίτι τους, θα συγκατοικήσει με την Αντιγόνη. Τα εγκαίνια της εταιρείας καλλυντικών είναι το γεγονός που κουβεντιάζει όλο το χωριό.

Η ηχηρή απουσία του Ισίδωρου συζητιέται έντονα, κανείς όμως δεν γνωρίζει τον λόγο. Η εγκυμοσύνη της Βασιλικής κυλάει ομαλά. Όμως μια ξαφνική αδιαθεσία την οδηγεί στο νοσοκομείο.

Η Γη της Ελιάς Ασθενοφόρο για τη Βασιλική!

Ένα ασθενοφόρο παίρνει τη Βασιλική, η οποία υποφέρει από τους πόνους. Ο Πότης ακούει τη σειρήνα και ξεκινά «έρευνα» για να μάθει ποιον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Ο Αλέξης έχει πλέον καταλάβει ότι η κατάσταση του όλο και χειροτερεύει, και παίρνει τηλέφωνο τον ψυχίατρό του για να του αλλάξει αγωγή.

Ο Ανέστης κάνει διάρρηξη σε ένα σπίτι με συναγερμό. Εκεί όμως θα έχει μία δυσάρεστη έκπληξη. Θα δει μπροστά του τον ιδιοκτήτη με όπλο στο χέρι. Η Ευτυχία, πιο ερωτευμένη από ποτέ, ζητά από τον Αποστόλη να φέρει κάποια ρούχα του στο σπίτι της.

Η Άννα με τον Λεωνίδα κάνουν έρωτα για πρώτη φορά και τους παίρνει ο ύπνος αγκαλιά. Την επόμενη ημέρα, ο Αποστόλης σχεδόν τους πιάνει μαζί στο κρεβάτι.

Ο Μάνος αρχίζει να μαλακώνει απέναντι στην Αντιγόνη. Ο Πότης μαθαίνει ότι το ασθενοφόρο πήγε στο νοσοκομείο τη Βασιλική και το λέει στον Στάθη.