Μία άσχημη ημέρα μπορεί να σας κάνει να είστε φανερά κουρασμένοι, σωματικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως, αν πηγαίνει κάτι άσχημα, πηγαίνουν όλα. Άγχος, στρες, φόβοι και ανασφάλειες σας έχουν κατακλύσει και δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, ίσως και να αναπνεύσετε.

Αρχικά, να σας πω πως δεν είστε οι μόνοι! Ναι 0 γρήγορος ρυθμός της καθημερινότητας, οι συνεχείς προκλήσεις, οι αναπάντεχες κακοτυχίες και οι άσχημες ειδήσεις είναι μέρος της ζωής μας πλέον.

Αν λοιπόν είχατε μια εξαιρετικά άσχημη ημέρα, ίσως και μια άσχημη εβδομάδα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα αισθανθείτε αισθητά καλύτερα!

Πάρτε 5 βαθιές ανάσες! Μπορεί να σας φαίνεται μια συμβουλή που δεν έχει όντως αποτέλεσμα, αλλά δεν ισχύει. Η βαθιά αναπνοή είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο πως βοηθά στη μείωση του άγχους και του στρες, ενώ μειώνει τους παλμούς της καρδιάς. Αναπνεύστε λοιπόν βαθιά και ελευθερώστε όλο το άγχος που είναι συσσωρευμένο στον οργανισμό σας!

Ακούστε την αγαπημένη σας μουσικη!

Αφεθείτε στη μουσική και τραγουδήστε δυνατά. Η μουσική διαθέτει μια δύναμη λυτρωτική απέναντι σε κάθε άσχημο συναίσθημα. Ενώ ο χορός Θα αλλάξει ακόμη περισσότερο τη διάθεσή σας! Χορέψτε λοιπόν και λικνιστείτε στον ρυθμό. Θα δείτε πως η επίδραση της μουσικές και του Χορού ειναι εντυπωσιακή, καθώς Θα εκφράσετε όσα νιώθετε χωρίς να χρειαστεί να μιλήσετε.

Γράψτε όσα σκέφτεστε

Μπορεί να το έχετε ακούσει ξανά, αλλά να μην το έχετε εφαρμόσει. Είναι ιδιαίτερα ανα-κουφιστικό να αποτυπώνετε σε ένα χαρτί όσα άσχημα έχετε στο μυαλό σας, είτε για μια κα-τάσταση είτε για τη σχέση σας με έναν άνθρωπο που σας πλήγωσε. Πάρτε λοιπόν μολύβι και χαρτί και γεμίστε τις σειρές με όλες αυτές τις διάσπαρτες ιδέες που κατακλύζουν τον εγκέφαλό σας.

Γυμναστείτε

‘Ενας περίπατος αρκεί! Πάρτε τα κλειδιά του σπιτιού σας και «εξαφανιστείτε». Αρχίστε να περπατάτε είτε με αργό είτε με γρήγορο βηματισμό και αφήστε τα συναισθήματά σας ελεύθερα. 0 καθαρός αέρας και η άσκηση θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το στρες άμεσα. ‘Αλλωστε, όπως εξηγούν οι ειδικοί, η σωματική δραστηριότητα παράγει ενδορφίνες και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Αν λοιπόν δεν έχετε τη διάθεση για έντονη γυμναστική, το περπάτημα είναι η ιδανική άσκηση για εσάς. Αν, βέβαια, θέλετε να διώξετε μακριά κάθε πίεση, υπάρχουν και πολλά είδη ασκήσεων, που Θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα.