Μέχρι τώρα γνώριζες ότι το καλοκαίρι πρέπει να προστατεύσεις όλο το σώμα από τις ακτίνες του ήλιου με το αντηλιακό σου. Τι γίνεται όμως με τα μαλλιά σου;
Ακόμα κι αν τεχνικά δεν καίγονται, οι ακτίνες UV καταστρέφουν τα μαλλιά σου, αφήνοντας τις τρίχες στεγνές, κατεστραμμένες και ριζαρισμένες! Αυτοί είναι οι 5 τρόποι για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από την έντονη ακτινοβολία, και να είναι ενυδατωμένα και υγιή φέτος το καλοκαίρι.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟ ΤΡΙΧΩΤΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΣΟΥ

Οταν το τριχωτό της κεφαλής είναι υγιές, σημαίνει ότι είναι υγιής και η τρίχα.’Ενα προϊόν για τα μαλλιά με βάση το γάλα και UVA φίλτρα είναι ιδανικό για ψεκασμό σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και τις τρίχες μετά το ντους. Επισκέψου, λοιπόν, το φαρμακείο της γειτονιάς σου και αναζήτησε το ιδανικό προϊόν για τα μαλλιά σου. Εφάρμοσέ το σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και σε όλο το μήκος της τρίχας, κάνοντας ένα απαλό μασάζ στις ρίζες.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ

Ειδικά μετά την επίσκεψή σου στην πισίνα ή στην παραλία, χτένισε τα μαλλιά σου με ένα θρεπτικό λάδι μαλλιών. Τοποθέτησέ το στα βρεγμέ-να μαλλιά και, στη συνέχεια, πιάσ’ τα σε έναν κότσο! Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείς ένα φράγμα από τον ήλιο διατηρώντας τα μαλλιά σου ενυ-δατωμένα και προστατευμένα για το υπόλοιπο της ημέρας.

Καλοκαίρι: ΑΠΟΤΡΕΨΕ ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

Ακόμα κι αν δεν είσαι έξω κάθε μέρα, λίγα μόνο λεπτά στον καλοκαιρινό ήλιο μπορεί να αφήσουν τα μαλλιά σου στεγνά. Διατήρησε την υγρασία τους με μία εβδομαδιαία μάσκα μαλλιών. Εναλλακτικά, εάν είσαι εν κινήσει, εφάρμοσε ένα έλαιο σε υγρά ή στεγνά μαλλιά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Η ζέστη του καλοκαιριού αφήνει την επιδερμίδα ανοιχτή και πιο πορώδη, και έτσι τα μαλλιά σου Θα απορροφήσουν την ενυ-δατική θεραπεία και θα επανορθωθούν πιο γρήγορα.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ

Το λάδι που παράγουν φυσικά τα μαλλιά σου τα προστατεύει από τον ήλιο! Συνεπώς δεν πρέπει να λούζεσαι υπερβολικά τους θερμότερους μήνες. Επίλεξε ένα ξηρό σαμπουάν ή χρησιμοποίησε ένα κοντίσιονερ καθαρισμού με χαμηλό αφρό, μερικές φορές την εβδομάδα, για να καθαρίζεις τα μαλλιά σου.

ΒΑΛΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΣΟΥ

‘Ενα καπέλο με φαρδύ γείσο (σε αντίθεση με ένα καπέλο του μπέιζμπολ) καλύπτει το πρόσωπο και τον λαιμό σου και προσφέρει επιπλέον προστασία από τον ήλιο. Το ύφασμα παίζει επίσης ρόλο! Σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, τα ψάθινα καπέλα δεν είναι τόσο προστατευτικά όσο τα σφιχτά πλεγμένα.

EXTRA BONUS: ΕΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΜΙΑ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΠΕΛΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΥΠΕΡΙΩΔΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (UPF) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ FDA