Πως και πώς περιμένουμε όλοι να έρθει το καλοκαίρι, αλλά όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο, τότε το αίσθημα τηs ζέστηs μοιάζει αφόρητο. Και μπορεί στο σπίτι να έχουμε τρόπουs να το διατηρήσουμε με κάποιο τρόπο δροσερό, δεν συμβαίνει όμωs το ίδιο και για το αμάξι. Παρακάτω σας δίνουμε μερικά tips προκειμένου από εδώ και στο εξήs να κάνετε δροσερέs… διαδρομέs.

 

Χρησιμοποιήστε ηλιοπροστασία

Είναι η δοκιμασμένη μέθοδοs που λειτουργεί πάντα και Θα σας βοηθήσει να τα βγάλετε πέρα στις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίεs. Μπορεί να μην είναι τελείως «δροσερό» το αμάξι, αλλά σίγουρα δεν Θα πάρουν φωτιά τα χέρια σας όταν πάτε να πιάσετε το τιμόνι!

Ενα κάλυμμα στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας: Θα βοηθήσει με τη σειρά του, ώστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σα να είναι πιο άνετο.
Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε ηλιοπροστασία, είναι καλή ιδέα να καλύψετε το τιμόνι και με μια πετσέτα.
Παρκάρετε σε σκιά! Οταν υπάρχει η δυνατότητα, παρκάρετε το αυτοκίνητό σα σε σκιά, ακόμα και αν πρέπει να περπατήσετε λίγο παραπάνω.
Ακόμα καλύτερη επιλογή από το να παρκάρετε σε σκιά, είναι να παρκάρετε σε κάποιο γκαράζ. Ακόμα και ένα ζεστό γκαράζ είναι προτιμότερο από τον ήλιο.

Τα CD, όπωs και άλλα πολύτιμα αντικείμενα που έχετε στο αυτοκίνητο, προτιμήστε να τα βάζετε σε σημεία που δεν έχουν άμεση επαφή με τον ήλιο.

Μπορεί σε γενικέ γραμμέs να μην είναι καλή ιδέα να αφήνετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας ανοιχτά, αλλά είναι καλή ιδέα να τα ανοίγετε ελάχιστα (1 δάχτυλο). Αυτό το πολύ μικρό άνοιγμα θα βελτιώσει τον αερισμό και θα ρίξει τη θερμοκρασία στο αυτοκίνητο.

Καλοκαίρι: Ρίξτε υφάσματα στα καθίσματα!

Αν τα καθίσματα σας είναι από βινύλιο ή δέρμα τότε ρίξτε πάνω τους υφάσματα και βγάλτε τα όταν επιστρέψετε.

«Ενυδάτωσε» με χημικά προϊόντα και καθάρισε τα φίλτρα αέρα καμπίνας με πεπιεσμένο αέρα, για να μην φθαρεί το ταμπλό και ο αέρας που αναπνέεις να είναι πιο καθαρός!

Ακόμα ένας τρόπος για να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποια ειδικά χημικά προϊόντα. Για παράδειγμα, υπάρχουν σπρέι ή γαλακτώματα για το ταμπλό που το ενυδατώνουν, καθώς περιέχουν σιλικόνη. Για το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου υπάρχουν ανάλογα υλικά που προστατεύουν το χρώμα. Αντίστοιχα αυξημένη ανάγκη περιποίησης έχει και το δερμάτινο σαλόνι του αυτοκινήτου, για να αποφύγετε γρατζουνιές ή σκισίματα που μπορεί να προκύψουν από την «αφυδάτωση» σύμφωνα με το Autotriti.