Όταν το θερμόμετρο τραβά την ανηφόρα, κάνουν την εμφάνισή τους σπυράκια στο σώμα ή στο πρόσωπο γιατί ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν ην επιδερμίδα επιρρεπή στη λιπαρότητα. Δεν είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακμής για να σας ταλαιπωρήσουν. Ίσως όμως κάτι κάνετε λάθος!

Λάθοs αντηλιακό.

Είναι πιθανόν, συστατικά του αντηλιακού που χρησιμοποιούμε να φράζουν τουs πόρουs του δέρματοs κι έτσι να προκαλείται ακμή, οπότε καλό είναι να αποφεύγουμε αντηλιακά με ελαιώδη/λιπαρή σύσταση. Είναι επίσηs πολύ σημαντικό να αποθηκεύουμε το αντηλιακό σε δροσερό μέροs -όχι στο ψυγείο- και όταν είμαστε στην παραλία να το φυλάσσουμε στη σκιά. Αυτό σημαίνει ότι επιστρέφονταs στο σπίτι, δεν αφήνουμε ποτέ την τσάντα τηs θάλασσαs στο αυτοκίνητο γιατίη υπερβολική ζέστη αλλοιώνει τα αντηλιακά φίλτρα, οπότε μειώνεται η αποτελεσματικότητα του αντηλιακού.

Και βέβαια ούτε καν περνά από το μυαλό μαs να εκτεθούμε στον καλοκαιρινό ήλιο χωρίs να φοράμε αντηλιακό στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα γιατί καραδοκούν όχι μόνο τα σπυράκια αλλά και ο καρκίνοs του δέρματοs.

Μπάνιο με ζεστό νερό.

Ισωs τον χειμώνα να έχουμε ανάγκη το καυτό νερό, δηλαδή ένα χαλαρωτικό, ζεστό ντουs. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ξηραίνει την επιδερμίδα και άρα επιτίθεται στην υγεία του δέρματοs και την ελαστικότητά του. Φροντίζουμε λοιπόν το καλοκαίρι να κάνουμε ντουs με νερό σε δροσερή θερμοκρασία η οποία είναι ήπια για το δέρμα.

Σπυράκια και προβληματικά προϊόντα.

Η χαμηλότερη τιμή ή οι δελεαστικέs ηροσφορέs δεν αποτελούν τον ασφαλέστερο οδηγό για να προμηθευθούμε προϊόντα για την περιποίηση του σώματόs μαs. Επιπρόσθετα, ορισμένα έλαια που περιέχονται σε σαμπουάν, αφρόλουτρα ή κοντίσιονερ, ίσωs εντείνουν την εμφάνιση ακμήs στο σώμα, φράζονταs τουs πόρουs τηs επιδερμίδα. Διαβάζετε λοιπόν προσεκτικά τα συστατικά των πρόίόντων που αγοράζετε.

Στενά ρούχα.

Μήπωs φοράτε στενά παντελόνια και μπλούζεs, με αποτέλεσμα ο ιδρώτας να ποτίζει τα ρούχα σαs κι εσείs δυστυχώs δεν έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε: Ακόμη απορείτε γιατί εμφανίσατε σπυράκια στην πλάτη και στην περιοχή τον μπικίνι;

Ρούχα γυμναστικήs.

Αν και μετά τη γυμναστική ένα ποτήρι χυμόs είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, as μην μπούμε στον πειρασμό να τον απολαύσουμε εξακολουθώνταs να φοράμε τη φόρμα γυμναστικήs. Πετάμε από πάνω μαs άμεσα τα ιδρωμένα ρούχα και μετά ξεδιψάμε και ξεκουραζόμαστε με την ησυχία μαs.

Δυσανεξία στη λακτόζη ή αλλεργία;

Ισωs τα σπυράκια οφείλονται στα γαλακτοκομικά που καταναλώνουμε λόγω συγκεκριμένων συστατικών που περιέχουν. Ανάλογα «ένοχα» συστατικά περιέχουν και τα παγωτά που αυτή την εποχή είναι στιs… δόξεs τουs. Προτιμούμε άπαχα γαλακτοκομικά για να μην προκαλούμε την αντίδραση του οργανισμού μαs.

Βαρύ μέικ-απ.

Κάθε εποχή το έντονο μακιγιάζ επιτίθεται στο δέρμα αλλά το καλοκαίρι πολύ περισσότερο γιατί φράσσει τουs πόρουs και σε συνδυασμό μετον ιδρώτα κάνει την κατάσταση για το δέρμα εκρηκτική. Οσο πιο απλά, τόσο πιο καλά!