Περήφανοι γονείς και πώς όχι άλλωστε, δηλώνουν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Ελένη Ράντου! Η κόρη τους Νικολέττα Παπακωνσταντίνου, παρουσίασε στην Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι – κartάλος», την ατομική έκθεση ζωγραφικής της, με τίτλο «Περί Οικειότητας».

Στο πλευρό της βρίσκονταν ο πατέρας και η μητέρα της.

Η ίδια μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» και τόνισε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και ανυπομονώ πολύ για όλα όσα πρόκειται να έρθουν. Πρόκειται για μια ενότητα έργων την οποία εμπνεύστηκα κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Οι γονείς μου με ενθάρρυναν στο να κάνω αυτό που αγαπάω. Με στήριξαν και με στηρίζουν όπως μπορούν».

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν μπορούσε να μιλήσει από τη συγκίνηση: «Είμαι βαθιά συγκινημένος, δεν μπορώ καν να μιλήσω… είναι φοβερό… το πουλάκι μας… Μεγάλωσε μαζί μας και αυτονομήθηκε. Μεγάλωσε σε ένα ήμερο περιβάλλον, χωρίς τσακωμούς… Με την Ελένη Ράντου έχουμε μια αρμονική ζωή και αγαπιόμαστε».

Συγκινημένη ήταν και η Ελένη Ράντου.

«Τα ξέρει όλα μόνη της που νιώθω ότι εκείνη μου δίνει συμβουλές. Νομίζω ότι από μικρή έχει πάρει τον ρόλο της φιλενάδας. Δίνει η μια κουράγιο στην άλλη. Μου είχε κλειδώσει την πόρτα του εργαστηρίου και είδα τα έργα της εδώ στην έκθεση. Μου ήρθαν κλάματα. Βούλιαξα τόσο, χωρίς το θέατρο, που νόμιζα ότι δεν θα κάνω αυτή τη δουλειά. Δεν ευσταθεί αυτό που είπε ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης για εμένα και τον Γιώργο Κιμούλη. Δεν του πέταξα ποτέ καρέκλα», είπε η ηθοποιός.

Εκεί βρέθηκαν και ορισμένοι καλοί τους φίλοι, ανάμεσα στους οποίους ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Σπύρος Γραμμένος, ο Μάκης Μάτσας, ο Οδυσσέας Ιωάννου κ.α.

«Το σπίτι μας, η γειτονιά μας οι ιστορίες που μας αφηγήθηκαν και αυτές που ίσως κάποτε αφηγηθούμε εμείς. Σε αυτήν την έκθεση καταγράφεται η δική μου αέναη προσπάθεια διαφύλαξης αναμνήσεων και εμπειριών που κινδυνεύουν να χαθούν μέσα στο χρόνο. Ζωγραφικά έργα με ακρυλικό, έργα μεικτής τεχνικής και εγκαταστάσεις πλαισιώνουν ένα περιβάλλον συμφιλίωσης με τις μνήμες που μας διαμορφώνουν. Τις μνήμες που καταφέραμε να αγκαλιάσουμε και αυτές για τις οποίες προσπαθούμε ακόμη», σημειώνει η Νικολέτα Παπακωνσταντίνου σχετικά με την έκθεσή της.