Με φόντο μια από μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες στην Ελλάδα Το ναυάγιο του οχηματαγωγού «Ηράκλειον», που  τον Δεκέμβριο του 1966 συγκλόνισε το πανελλήνιο, έρχεται για να καθηλώσει το κοινό στο MEGA.

Η πένα του Σπύρου Πετρουλάκη φαίνεται πως έχει μεγάλη απήχηση στους ιθύνοντες των τηλεοπτικών παραγωγών. Μετά την επιτυχία που γνωρίζει ο «Σασμός» του, άλλο ένα μυθιστόρημά του μεταφέρεται στη μικρή οθόνη. Πρόκειται για «Το ναυάγιο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΜΙΝΩΑΣ», το οποίο θα ταξιδέψει το τηλεοπτικό κοινό ανάμεσα στα κύματα της τρικυμίας που οδήγησε στο ναυάγιο του «Ηράκλειον» στη Φαλκονέρα, μια βαθιά πληγή στα σπλάχνα της Κρήτης.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Γιάννη Στάνκογλου, Λεωνίδα Κακούρη, Μιχαήλ Ταμπακάκη και Αναστασία Παντούση, ενώ το τιμόνι στη σκηνοθεσία κρατά ο Γιάννης Χαριτίδης.

Η υπόθεση

8/12/1966, Φαλκονέρα, ώρα 02.06. SOS από «Ηράκλειον». Στίγμα μας: 36 ° 52 Β., 24 ° 08′ Α. Βυθιζόμαστε! 0 ασύρματος του πλοίου σιγεί, όπως και οι φωνές των επιβατών. Η Ειρήνη με τον Απόστολο ξεκίνησαν για το ταξίδι της ζωής τους, με το συγκεκριμένο πλοίο για τον Πειραιά. Τελικός προορισμός τους θα ήταν το Παρίσι. Εκεί θα δειγμάτιζαν το «Aerien», ένα εξαιρετικό άρωμα που είχαν κατασκευάσει. Τώρα, παλεύουν με τα κύματα για να σώσουν τη ζωή τους σύμφωνα με τον Τηλεθεατή. Μάταια…

Στη σημερινή εποχή, η Άρτεμις ένα σύγχρονο κορίτσι, μερικές μέρες μετά το θάνατο της αγαπημένης τής γιαγιάς Ειρήνης ή αλλιώς «γιαγιάς Γλυκούλας», όπως την αποκαλούσε, αρχίζει να αναδιοργανώνει το σπιτάκι στην αυλή της κατοικίας της. Ανακαλύπτει, σε κάποιες παλιές εφημερίδες, σε πρώτη είδηση να βρίσκεται το ναυάγιο του «Ηράκλειον». Η γυναίκα που αντικρίζει στην κυκλωμένη φωτογραφία τής θυμίζει τη γιαγιά της. Ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Δίχως να το γνωρίζει, κρατά ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα, που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της…

 

Το ναυάγιο: Δείτε το τρέιλερ

Όλες οι ειδήσεις

Γιώργος Λιάγκας: Κόλαφος ο Τριαντάφυλλος-Έτσι «δίκασε» τον παρουσιαστή του Πρωινού!

Απίστευτο! Έκανε πισίνα την καρότσα φορτηγού και έγινε viral (vid)

Παγιδευμένοι: Το τέλος είναι κοντά-Θανάσιμη απειλή για την Άννα!