Η Σμαράγδα Καρύδη «άνοιξε» την καρδιά της στο περιοδικό ΟΚ!, μιλώντας για την επιτυχία της στο «τιμόνι» του Celebrity Game Night, τη νέα σειρά στην οποία θα πρωταγωνιστήσει παραγωγής Barking Well Media και τη σχέση της με τον Θοδωρή Αθερίδη.

Επιστρέφεις φέτος τον Οκτώβριο με δύο πράγματα που τα έχεις κάνει και πέρσι, οπότε δεν θα είχες πολλή προετοιμασία.

«Αυτά για αρχή. Μόλις ξεκίνησε το Celebrity Game Night στο Mega πολύ ανανεωμένο, με καινούρια παιχνίδια. Το αγαπημένο μου είναι εκείνο με την πισίνα και τα μπαλάκια. Περιμέναμε από τον περασμένο κύκλο αυτό το παιχνίδι, αλλά άργησαν να μας στείλουν αυτά τα εκατοντάδες μπαλάκια, εξαιτίας της πανδημίας. Είναι πολύ αστείο παιχνίδι.

Ευτυχώς, τα γυρίσματα έγιναν το καλοκαίρι, οπότε προς το παρόν έχω «Tο σώσε» στο θέατρο «Παλλάς», για λίγες παραστάσεις, μια και όλοι οι ηθοποιοί έχουν κλείσει για το επόμενο μέρος της χρονιάς».

Θα παρουσίαζες το Celebrity Game Night και τρίτη χρονιά;

«Αν έδειχναν όλα ότι ο κόσμος το θέλει, και το θέλουμε όλοι, φυσικά θα πηγαίναμε κι άλλη χρονιά. Δεν θα άφηνα κάτι που το νιώθω δικό μου, που περνάω ωραία και το αγαπάει και ο κόσμος».

Ετοιμάζεσαι να κάνεις και ένα καινούριο σίριαλ με τον Νίκο Κουρή;

«Ναι, θα κάνουμε μια αστυνομική κομεντί, παραγωγής Barking Well Media, για το Star, που σκίζει στη Γαλλία όπου προβάλλεται και μαζί με το Call My Agent είναι οι δύο top σειρές της εποχής. Είναι αυτοτελείς ιστορίες και θα υποδύομαι μια μητέρα 3 παιδιών από διαφορετικούς πατεράδες, φοβερή και ασυμβίβαστη, που κάνει διάφορες δουλειές και έχει 160 IQ.

Με κάποιον τρόπο την ανακαλύπτει η αστυνομία και την παίρνει –σαν τον Σέρλοκ Χολμς κάπως– για να βοηθήσει στην επίλυση εγκλημάτων. Ο Κουρής είναι ο επιθεωρητής, ο οποίος δεν τη θέλει στην αρχή αλλά αργότερα θα την αγαπήσει».

Πάντα είχες μακροχρόνιες σχέσεις. Είσαι άνθρωπος της ασφάλειας;

«Μπορεί να είμαι. Βασικά, δεν είχα μακροχρόνιες σχέσεις επειδή θέλω να νιώθω ασφάλεια. Απλά οι άνθρωποι που επιλέγεις και με τους οποίους ταιριάζεις δεν εξαντλούνται. Δεν είμαστε αναλώσιμοι, ώστε να πεις εύκολα “πάμε παρακάτω”».

Είναι ωραία η «αστραφτερή» εικόνα ενός ζευγαριού, αλλά τι κόπος υπάρχει σε ένα ζευγάρι που είναι μαζί πολλά χρόνια;

«Ο “κόπος” είναι μια βαριά λέξη. Σαφώς υπάρχουν συμβιβασμοί σε μια σχέση, πάντα κάνει κάτι ο ένας για τον άλλο, αλλά εφόσον υπάρχει αγάπη και σεβασμός, αυτό δεν τον βλέπω ως κόπο, αλλά σαν ένα ωραίο δώρο που κάνεις στον άλλο. Όλα μπορεί να ανατραπούν στη ζωή. Μέσα στο παιχνίδι είναι και αυτό. Το έχω αποδεχτεί».

Έχεις σκεφτεί την εικόνα «η Σμαράγδα μόνη της»; Σε αγχώνει ή σου δημιουργεί ένα μυστήριο;

«Η εικόνα “η Σμαράγδα γριά και πολύ μόνη” με αγχώνει. Όσο δεν είμαι γριά, δεν με απασχολεί. Δεν είμαι με τον Θοδωρή (σ.σ. Αθερίδη) για να μην είμαι μόνη. Ως μοναχοπαίδι, έχω μάθει να είμαι και μόνη.

Αν δεν έχω κάποια στιγμή έναν φίλο εύκαιρο να πάμε για καφέ, δεν θα πάω με τον οποιονδήποτε για να πω ότι θα πάω. Έχω καταφέρει να πηγαίνω σινεμά και θέατρο μόνη μου. Ξέρεις ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα να κάνεις μόνος; Να πας σε ένα εστιατόριο.

Είδα πρόσφατα σε ένα ντοκιμαντέρ ότι από τα χρόνια που οι τροφοσυλλέκτες έφερναν ένα σφαχτό, συγκεντρώνονταν όλοι γύρω από την εστία της φωτιάς για να το φάνε. Αυτό πέρασε στο DNA του ανθρώπου ώστε να καθίσουν όλοι μαζί να φάνε, π.χ., το ελάφι».

Όλες οι ειδήσεις

Πήγα στην Αμερική για σπουδές και έμενα σε παγκάκι – Συγκλονίζει πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός

Άρης: Αυτός ο παίκτης ίσως περάσει από το λογιστήριο τον Ιανουάριο

Μαύρο Ρόδο: Ο Λευτέρης μαθαίνει για την απόπειρα βιασμού της Ελισάβετ