Η σειρά του MEGAΣκοτεινή θάλασσα, που καθηλώνει το κοινό με την πλοκή της κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:30, κρύβει ακόμα πολλά ένοχα μυστικά στα επόμενα επεισόδια.

Ο Χρήστος προσπαθεί να διαχειριστεί το βάρος των αποκαλύψεων για το κρυφό παρελθόν της Άννας. Έτσι λοιπόν, αποφασίζει να ψάξει στο σπίτι της Ξένιας όταν εκείνη λείπει. Βρίσκει ένα γράμμα του Μιχάλη, που εμμέσως ενοχοποιεί την γυναίκα για την εξαφάνιση της Άννας.

Στο μεταξύ ο Ζήσης έχει έναν άσχημο τσακωμό με τον Σάββα και φεύγει από το σπίτι. Μετακομίζει προσωρινά στο τροχόσπιτο της Λιάνας. Παράλληλα ζητάει τη βοήθεια του Σάκη για να βρει δουλειά, ο οποίος, όμως, δεν έχει κάτι συγκεκριμένο να του προτείνει. Αργότερα ο Γιάννης συγκρούεται με τον Ηρακλή! Τον κατηγορεί ότι «μαγείρεψε» τις μετρήσεις για τη μόλυνση της λιμνοθάλασσας ώστε να καλύψει την εταιρεία. Η Ξένια λιποθυμά, κάτι που δεν αργούν να το μάθουν οι γιοι της και να τρέξουν στο πλευρό της.

Σκοτεινή θάλασσα: Ο Χρήστος θα πιστέψει την Ξένια;

Εκείνη αναρρώνει στο σπίτι μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε, ενώ ο Χρήστος, ο Κωστής και ο Ηρακλής κάνουν μια άβολη κουβέντα. Ο Ηρακλής, σοκαρισμένος, μαθαίνει για την αυτοκτονία του Μιχάλη και για το παρελθόν του. Η συζήτηση τελειώνει απότομα, με τον Ηρακλή και τον Χρήστο να πιάνονται στα χέρια. Όταν η Ξένια συνέρχεται εντελώς, κάνει μια εκ βαθέων συζήτηση με τον Χρήστο. Η ίδια Δηλώνει αθώα. Μάλιστα ο Χρήστος φαίνεται να την πιστεύει.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Ζήσης κάνει ένα μεροκάματο στον κήπο του Σάκη, με την Έλλη να τον φλερτάρει διακριτικά. Η Όλγα του ζητάει να έρθει σπίτι για φαγητό και ο Ζήσης δέχεται. Ο Χρήστος έρχεται πολύ κοντά με τη Σμαρώ.