Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει τα όσα είπε ο Σάκης Ρουβάς στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου «Χαμογέλα και πάλι» του MEGA. Ο τραγουδιστής είπε πράγματα που μπορεί να τα εννοούσε προφανώς αλλά θα ήταν καλύτερο να μην τα ξεστόμιζε!

Σάκης Ρουβάς: Τι είπε για τον Λιγνάδη

«Όταν έσκασε η βόμβα έπεσα από τα σύννεφα. Εγώ τον Δημήτρη πραγματικά τον αγάπησα. Ό,τι συναίσθημα έχω για τον Δημήτρη είναι θαυμασμού και αγάπης. Έτσι έζησα εγώ δίπλα στον Δημήτρη. Αυτό είναι το δικό μου βίωμα από τον Δημήτρη. Με βοήθησε πάρα πολύ να ανακαλύψω καλλιτεχνικά όλο αυτό που λέγονταν Διόνυσος μέσα στις Βάκχες. Όλη αυτή η περίοδος της ζωής μου ήταν συγκλονιστική. Όταν έσκασε αυτή η βόμβα, τρόμαξα, φοβήθηκα. Ένιωσα μεγάλη λύπη και στενοχώρια για τον άνθρωπο τον οποίο καταλάβαινα ότι βρίσκεται σε μια κόλαση. Πραγματικά λυπήθηκα. Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος με την αλήθεια τη δική μου. Εγώ το πρόσωπο που γνώρισα είναι αυτό που σας περιγράφω. Ότι άλλο έχει συμβεί, δεν το γνωρίζω.

Περιμένω να αποδειχτεί αν αυτό το πράγμα είναι όπως το περιγράφει η μία πλευρά ή η άλλη. Δεν μπορώ να κάνω τον δικαστή. Εγώ μέσα μου κρατώ αυτό που έζησα από τον Δημήτρη. Είναι μια τραγωδία για τα θύματα, αν έχει γίνει αυτό. Είναι και μια τραγωδία για τους ανθρώπους που προφανώς πάσχουν από κάτι. Όπως τους ναρκομανείς τους αγκαλιάζουμε και τους φροντίζουμε, νομίζω ότι κι αυτό είναι μια παθολογία που χρήζει μιας θεραπείας… Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης που εγώ γνωρίζω είναι ένας άνθρωπος που γνώρισα, αγάπησα και πέρασα καταπληκτικά μαζί του. Αυτό που του συμβαίνει λυπάμαι. Φαντάζομαι ότι όλοι βάζουμε το χέρι μας για να μας συμβεί κάτι, όμως δεν μπορώ να τον κρίνω κιόλας. Πρέπει να δούμε από που προέρχεται αυτό και να ψάξουμε σαν κοινωνία»

Σάκης Ρουβάς: Το σχόλιο της Ναταλίας Γερμανού

Όπως ήταν φυσικό τα όσα είπε δεν μπορούσαν να μη σχολιαστούν στην εκπομπή του ALPHA και της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δε γίνεται». Η εκπομπή πρόβαλλε ένα απόσπασμα των δηλώσεων του Σάκη Ρουβά και στη συνέχεια η παρουσιάστρια και οι συνεργάτες της σχολίασαν τα όσα είπε ο γνωστός τραγουδιστής.

«Αυτό που είπε ο Σάκης ότι “όλοι βάζουμε το χεράκι μας για να μας συμβούν κάποια πράγματα”, προφανώς και ελπίζω να εννοεί τον Λιγνάδη. Εγώ δε μπορώ να στερήσω στον Σάκη να κρατάει μνήμες αγάπης και θαυμασμού για τον δάσκαλο, μέντορα Δημήτρη Λιγνάδη που γνώρισε στις Βάκχες, όπως και δεν μπορώ να στερήσω από κάποιους που έχουν γνωρίσει τους φερόμενους ως δράστες να κρατάνε συναισθήματα αγάπης. Είναι δικαίωμά τους και βεβαίως η συνέπεια του ρίσκο, είναι δικαίωμά τους. Αλλά θα διαφωνήσω. Γιατί δεν θα βάλω στην ίδια κατηγορία έναν άνθρωπο που είναι ναρκομανής και άρρωστος και παλεύει με τον δαίμονα των ναρκωτικών, με έναν άνθρωπο που έχει σεξουαλική διαστροφή, αν αποδειχτεί τελικά ότι αυτή αποτελεί ποινικό αδίκημα. Δεν είναι το ίδιο με έναν ναρκομανή που παλεύει με τη δική του αρρώστια και βλάπτει τον εαυτό του και όχι κάποιον άλλον» σχολίασε η Ναταλία Γερμανού.