Ο Ορφέας Αυγουστίδης βρίσκεται στο προσκήνιο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγο της σειράς «Σασμός» που έχει σαρώσει τα πάντα στην Ελληνική τηλεόραση κάνοντας νούμερα ρεκόρ στην τηλεθέαση.

Ο νεαρός ηθοποιός ωστόσο, γιος της Μαρίας Τζομπανάκη και του Ντίνου Αυγουστίδη, λάμπει και στο θέατρο όπου συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την παράσταση «Η μηχανή του Τούρινγκ» με μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για έναν μονόλογο στον οποίο πρωταγωνιστεί μόνο ο ίδιος. Η διασκευή και σκηνοθεσία του έργου του Benoit Soles φέρει την υπογραφή του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου με την παράσταση να παίζεται στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.

Ο Ορφέας  Αυγουστίδης μίλησε για αυτό το επαγγελματικό του βήμα στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» και ανέλυσε τον ρόλο του Άλαν Τούρινγκ τον οποίο υποδύεται για δεύτερη χρονιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο η παράσταση είναι απαιτητική κάτι το οποίο επήλθε τόσο από τον ίδιο τον Τούρινγκ όσο και από τις ιδέες του σκηνοθέτη ο οποίος ήθελε να συμβαίνουν όλα στο μυαλό του. Ανέφερε χαρακτηριστικά λέγοντας πως οι πρόβες με τον Παπασπηλιόπουλο ήταν από τις ωραιότερες στιγμές στη δουλειά του:

«Με γοήτευσε το ενδεχόμενο να προσπαθήσουμε να βρούμε με ποιους θεατρικούς κώδικες θα πούμε την ιστορία, με ποιους συγκεκριμένους στόχους. Ήταν πράγματα που είχα καιρό στο μυαλό μου όπως και οι ατμόσφαιρες. Δεν απευθύνεται είναι μόνος, οι μνήμες έρχονται και φεύγουν, το παιχνίδι με το μυαλό, η θεατρικότητα, η ψυχική του διαδρομή αλλά και το ρεαλιστικό κομμάτι του Τούρινγκ. Με ενδιέφερε πολύ η δοσολογία.»

Σε ερώτηση που του έγινε για την ομοφυλοφιλία του Τούρινγκ και το αν επηρεάστηκαν από τη σημερινή εποχή ο ίδιος απάντησε πως δεν αποτέλεσε κίνητρο αλλά ήταν κάτι το οποίο λειτούργησε ενστικτωδώς χωρίς να θέλουν να φωτίσουν τη σεξουαλική του πλευρά. Ωστόσο μέσα στην παράσταση είναι εμφανής με «διακριτικές πινελιές» σύμφωνα με τον ίδιο ο οποίος για να φτάσει να αποδώσει αυτό το ζητούμενο βασίστηκε στην ευαισθησία που κουβαλάει ένα παιδί. «Ως το τέλος υπερασπιζόταν αυτό που ήταν σαν παιδί», σημειώνει.

https://www.youtube.com/watch?v=v8hrry8Z2Us

Όλες οι ειδήσεις

Η γη της ελιάς: Χώρισε πασίγνωστη πρωταγωνίστρια – Αυτή είναι

Σασμός: Έτσι εμφανίζεται η γυναίκα του Φαρμάκη-Ανατρέπει τα πάντα

Μαρσέλο: Κόβει την μπάλα ο Βραζιλιάνος – Το πήρε απόφαση – Τι δεν άντεξε