Ώρα αποφάσεων για τα κανάλια! Και τι εννοούμε με αυτό; Αρχικά το σενάριο ενεργοποίησης της πολύ πρωινής ζωνής 7:00-9:00 του Stαr, επανέρχεται ενόψει του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν. Το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς να «ζωντανέψει» το πρόγραμμά του από νωρίς το πρωί για να «χτίσει» κοινό.

Το σχέδιο αυτό που έχει πέσει ξανά στο τραπέζι, σκοντάφτει έως τώρα στο υψηλό κόστος που προκύπτει για να μπει μία επιπλέον βάρδια τεχνικών από τα χαράματα στον ενημερωτικό τομέα του καναλιού.

Η λύση που εξετάζεται για να προχωρήσει η ενεργοποίηση της πολύ πρωινής ζώνης είναι το νέο μαγκαζίνο παρότι θα εμπίπτει στην ενημέρωση να βγει στον αέρα από το στούντιο Καραμάνος από όπου μεταδίδεται και το Breakfast@star και τα δύο πρωινά να μοιραστούν την ίδια βάρδια τεχνικών.

Μάλλον αδύνατο αποδεικνύεται το ενδεχόμενο να επιτευχθεί κοινή γραμμή και ενιαίο μέτωπο για την μετακύλιση της νέας σεζόν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι απόπειρες συνέννοησης ανάμεσα στα κανάλια φαίνεται να βρίσκουν τοίχο, καθώς σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον δύσκολα κάποιος θα δεσμευτεί σε κοινή στάση. Την πρωτοβουλία για την εκκίνηση των συζητήσεων φέρεται να πήρε η πλευρά Alpha-Star που πρότεινε να μετακινηθεί αργότερα η έναρξη της σεζόν, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για όλους τους σταθμούς αντί να ξεκινήσουν πάλι από τα τέλη Αυγούστου.

Η πρότσαη αυτή φέρεται να σκόνταψε αρχικά στο MEGA το οποίο ξεκαθάρισε ότι θα πάρει μόνο του αποφάσεις για το πότε θα υψώσει την αυλαία του νέου προγράμματός του ενώ ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το πώς μπορεί να τηρηθεί μία τέτοια συμφωνία φάνηκαν και άλλοι σταθμοί.

Με λίγα λόγια η απόπειρα συνεννόησης μεταξύ των καναλιών φαίνετα να ναυάγησε πριν καν αρχίσει!