Μετά την αποχώρηση της Ελπίδας Μορφούλη, ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος και η Καλλιόπη Μπεζαντέ είναι οι δυο διεκδικητές του μεγάλου τίτλου του MasterChef 2022.
Οι δοκιμασίες για τον μεγάλο τελικό του MasterChef ξεκίνησαν ήδη, με την Καλλιόπη Μπεζαντέ με τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο να διεκδικούν το έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Οι δύο φιναλίστ του διαγωνισμού μαγειρικής του Star, δοκιμάστηκαν στο τελευταίο επεισόδιο σε μια δύσκολη αντιγραφή πιάτου, η οποία γυρίστηκε στο Πολιτιστικό Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε δημιουργίες των δύο Head Chef του εστιατορίου Delta.

Οι δύο Head Chef που ηγούνται του εστιατορίου, Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας, υποδέχτηκαν τους παίκτες με τους τρεις κριτές και σεφ Πάνο Ιωαννίδη, Λεωνίδα Κουτσόπουλο και Σωτήρη Κοντιζά.

Καλλιόπη και Πάνος έπρεπε να αντιγράψουν πιστά τα τρία πιάτα που πρότειναν οι σεφ του Delta και μύριζαν πολύ… Ελλάδα.

Και τα τρία πιάτα φάνηκαν πολύ δύσκολα στους δύο διαγωνιζόμενους, με το γλυκό σε σχήμα μπάμπουρα να είναι αυτό που φάνηκε δύσκολο στον Παναγιώτη. «Φέρτε τα κανονικά για να αντιγράψουμε… αυτά είναι απλά για να τα δούμε, σε φάση “βλέπετε και μην αγγίζετε”», είπε με χιούμορ η Καλλιόπη, τονίζοντας τη δυσκολία της δοκιμασίας.

Μαζί με το χθεσινό έχουμε συνολικά έξι επεισόδια στα οποία εκτείνεται ο μεγάλος τελικός του MasterChef. Σε αυτά περιλαμβάνεται ένα μαγειρικό ταξίδι στην Τοσκάνη για τους δύο φιναλίστ, η επιστροφή κάποιων πρώην παικτών του MasterChef σε ρόλο κλειδί, αλλά και δοκιμασία από σεφ που στην κατοχή του έχει τρία αστέρια Michelin.

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου. Στο τελευταίο επεισόδιο θα δούμε ένα κομμάτι που θα περιλαμβάνει την τελική δοκιμασία και στη συνέχεια ζωντανά την ανακοίνωση των βαθμολογιών από τους τρεις κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, οι οποίοι θα ανοίξουν τους σφραγισμένους φακέλους με τα αποτελέσματα. Το πιθανότερο είναι στο live κομμάτι του τελικού, να βρίσκονται στο πλατό και αγαπημένα πρόσωπα των φιναλίστ.