Λίγο πριν μια ακόμα δοκιμασία αποχώρησης από το MasterChef 2022, όπου οι 15 διαγωνιζόμενοι του  Star θα γίνουν και πάλι 14, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ρώτησε τον Γιάννο, που είχε την κάρτα ασυλίας, αν θα τη χρησιμοποιούσε.

Προσπαθώντας να κάνει στα γαλλικά ένα σχόλιο για τη στάση της Βασιλικής που δεν του άρεσε, προκάλεσε το γέλιο των συμπαικτών του, που δυσκολεύτηκαν στη μετάφραση. Ο Γιάννος αποκάλυψε ότι θα δώσει την κάρτα στην Ελισάβετ.

«Θα αδικήσω έναν άλλο τον Μάριο, αλλά την κάρτα θα τη δώσω στην Ελισάβετ», ισχυρίστηκε. Στη συνέχεια η Ελισάβετ αποκάλυψε ότι είχαν κάνει κουβέντα για την κάρτα, με τη διαγωνιζόμενη να του λέει ότι δεν τη χρειάζεται.

«Αποφάσισα να δώσω την κάρτα για να καταλάβει η Βασιλική τι έχει κάνει. Όταν λες ότι είσαι φίλος με κάποιον, δε θα σε ψηφίσω, με έχεις σώσει δυο φορές, δεν τον μαχαιρώνεις… Ήταν αναπόφευκτο να δώσω την κάρτα στην Ελισάβετ για να καταλάβει η Βασιλική τι έχει κάνει», ισχυρίστηκε ο Γιάννος.

Εκτός από την αντίρρηση της Βασιλικής, αυτή η απόφαση προκάλεσε αρκετά σχόλια από τους συμπαίκτες του, με τον Τζόναθαν να παίρνει τη θέση της Ελισάβετ στον… τάκο!
Οι αποψινοί υποψήφιοι προς αποχώρηση κλήθηκαν να ακολουθήσουν με ακρίβεια τα βήματα της συνταγής του καλεσμένου chef Παναγιώτη Γιακαλή, δείχνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις υφές, στις τεχνικές και στις γεύσεις του πιάτου.

MasterChef: Ποιος παίκτης αποχώρησε;

Ο Τζόναθαν, αν και έβαλε τα δυνατά του, συγκέντρωσε μόνο 21 βαθμούς από τους κριτές για το πιάτο του, ενώ η Βασιλική 23.

Το ταξίδι του μάγειρα στο MasterChef 2022, όπως φαίνεται, έφτασε στο τέλος του, με τον Τζόναθαν να συγκινείται που αποχωρεί.

Ο ίδιος δήλωσε χαρούμενος και πλήρης με όλα αυτά που έζησε μέσα στον μεγάλο διαγωνισμό μαγειρικής και τόνισε πως έχει πολλά ακόμα να δώσει στη μαγειρική. Eίπε ακόμα πως θα του λείψει πολύ η παρέα των τριών κριτών, τους οποίους θαυμάζει.

Η πρόβλεψη του Τζόναθαν για τους φιναλίστ και τον νικητή του MasterChef 2022:

«Γιάννος, Νικήτας και Πάνος. Νικητής ο Γιάννος» είπε χαρακτηριστικά ο μάγειρας και άφησε την ποδιά του και αποχώρησε από το πλατό του διαγωνισμού.