Όσο περνάει ο καιρός τα πράγματα στις δοκιμασίες του MasterChef θα γίνονται δυσκολότερα και ο κλοιός θα στενεύει γύρω από τους διαγωνιζόμενους. Έτσι θα πρέπει κάθε φορά να αποδεικνύουν ότι άξια βρίσκονται μέσα.

Οι τρεις chef κριτές του μαγειρικού διαγωνισμού του Star, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, καλωσόρισαν τους διαγωνιζόμενους στην «πράσινη εβδομάδα» του MasterChef 2022.

Ο Πάνος αν και η Φανή του έβαλε όριο στα υλικά, άκουσε διθυραμβικά σχόλια για το πιάτο του από τους κριτές που σχολίασαν μάλιστα ότι η προσπάθειά του ήταν με διαφορά η καλύτερη.

Ο chef Ιωαννίδης τον παρότρυνε να έχει μεγαλύτερη πίστη στον εαυτό του, όπως πιστεύουν κι εκείνοι σε αυτόν.

Ήταν το πρώτο Τεστ Δημιουργικότητας που κερδίζει και ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό.

«Το χρειαζόμουν σίγουρα αυτό το ψυχολογικό boost. Έκανα καλό ξεκίνημα, μετά κάπου λίγο χάθηκα, είχα πέσει και ψυχολογικά πάρα πολύ. Σκεφτόμουν τα δικά μου, σκεφτόμουν το έξω. Έχω κάποιες δυσκολίες στη ζωή μου, έχω χάσει τον πατέρα μου. Είναι ζόρικο, όπως και να το κάνεις. Ήμουν και μικρός 18 χρονών και με επηρέασε πάρα πολύ στη ζωή μου, όταν έγινε. Σίγουρα με πόνεσε και με πονάει ακόμα. Πάντα το σκέφτομαι. Ξέρω ότι με προσέχει, οπότε συνεχίζουμε έτσι», δήλωσε στις κάμερες μετά τη νίκη του που θα του δώσει πλεονεκτήματα στην Ομαδική Δοκιμασία της Τετάρτης.

Η Φανή νίκησε στο Mystery Box και προκάλεσε τον Γιάννο σε μαγειρική μονομαχία, προκειμένου να του αποσπάσει τη κάρτα μόνιμης ασυλίας.

Στο Τεστ Δημιουργικότητας έπρεπε να ετοιμάσουν μια ευφάνταστη σαλάτα που θα ενθουσίαζε τους κριτές. Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αφού και οι δυο διαγωνιζόμενοι έκαναν αξιόλογες προσπάθειες. Η κάρτα ωστόσο, παρέμεινε στα χέρια του Γιάννου, το πιάτο του οποίου ήταν καλύτερο από της Φανής. Σύμφωνα με αυτή την εξέλιξη, η παίκτρια των «μπλε» θα πρέπει αύριο να μπει σε διαδικασία αποχώρησης, διεκδικώντας την παραμονή της στο MasterChef 2022.

Τους παίκτες με τις λιγότερο καλές προσπάθειες στο Τεστ Δημιουργικότητας φώναξαν μπροστά οι κριτές. Αυτοί ήταν η Ελισάβετ, ο Μάριος, ο Τζόναθαν και η Βασιλική.

Masterchef: Η Φανή προκάλεσε τον Γιάννο