Η Φανή Ζιώγα, ως νικήτρια της δοκιμασίας του Mystery Box, αποφάσισε να προκαλέσει στο Masterchef τον Γιάννο Σδούγκα σε μαγειρική μονομαχία για τη διεκδίκηση της μόνιμης κάρτας ασυλίας.

Στο Τεστ Δημιουργικότητας έπρεπε να ετοιμάσουν μια ευφάνταστη σαλάτα που θα ενθουσίαζε τους κριτές. Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αφού και οι δυο διαγωνιζόμενοι έκαναν αξιόλογες προσπάθειες. Η κάρτα ωστόσο, παρέμεινε στα χέρια του Γιάννου, το πιάτο του οποίου ήταν καλύτερο από της Φανής. Σύμφωνα με αυτή την εξέλιξη, η παίκτρια των «μπλε» θα πρέπει σήμερα να μπει σε διαδικασία αποχώρησης, διεκδικώντας την παραμονή της στο MasterChef 2022.

Η ήττα της, την οδήγησε στη Δοκιμασία Αποχώρησης μαζί με την Ελισάβετ Κοντοκώστα, τη Βασιλική Δροσάτου και τον Μάριο Λιόλιο, που παρουσίασαν τις λιγότερο καλές μαγειρικές προσπάθειες.

Ο Γιάννος Σδούγκας παραμένει κάτοχος της μόνιμης κάρτας ασυλίας και καλείται ξανά να αποφασίσει αν θα κάνει χρήση για κάποιον από τους τέσσερις υποψηφίους για αποχώρηση. Ποια θα είναι η απόφαση του και πώς θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα;

Όπως θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο ο Γιάννος σώζει την Ελισάβετ! Οι δύο τους έχουν αναπτύξει μία φιλία, όπως όλα δείχνουν. Έτσι ο «γίγαντας» του ριάλιτι μαγειρικής του Star, αποφασίζει να κάνει χρήση της κάρτας για τα… μάτια της Ελισάβετ.

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχονται στην κουζίνα του MasterChef 2022 τον καλεσμένο chef Παναγιώτη Γιακαλή, που έχει ετοιμάσει ένα πιάτο αντιγραφής υψηλών απαιτήσεων, βασισμένο στις φρέσκες πρώτες ύλες και στην πλήρη αξιοποίηση των υλικών.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να ακολουθήσουν με ακρίβεια τα βήματα της συνταγής, δείχνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις υφές, στις τεχνικές και στις γεύσεις του πιάτου, που καλούνται να αντιγράψουν, ώστε να καταφέρουν να διατηρήσουν τη θέση τους στο διαγωνισμό.

Είναι, όμως, όλοι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της μαγειρικής αυτής δοκιμασίας;