Ήρθε η ώρα για το συμβούλιο της εβδομάδας του MasterChef και οι δυο ομάδες, κόκκινη και μπλε, πήγαν με διαφορετική σύνθεση μελών, μετά τις επιλογές των δυο νέων αρχηγών.

Καλλιόπη: Ο λόγος που επέλεξε αντίπαλο αρχηγό τον Χριστόφορο

Η Καλλιόπη Μπεζαντέ, έχοντας κερδίσει τα πλεονεκτήματα της Ομαδικής Δοκιμασίας, ήταν η μία εκ των δύο αρχηγών επιλέγοντας για την ομάδα της το κόκκινο χρώμα και ορίζοντας ως αντίπαλο αρχηγό στην μπλε ομάδα τον Χριστόφορο Κατσιάνα.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ρώτησε τη νεαρή παίκτρια για ποιο λόγο επέλεξε τον Χριστόφορο ως αντίπαλο αρχηγό.

«Τον είχα ακούσει στα συμβούλια και είχε να πει πάντα κάτι για τους αρχηγούς. Μιας και τα άλλα παιδιά είχαν γίνει αρχηγοί ήταν ευκαιρία να γίνει και εκείνος αρχηγός», δήλωσε η Καλλιόπη.

Ακούγοντας αυτή τη δήλωση ο Χριστόφορος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δε μου αρέσει αυτή η δικαιολογία της Καλλιόπης. Δεν κατάλαβα; Δεν μπορώ στα συμβούλια να αναφέρω τα προβλήματα που υπάρχουν; Δε με χάλασε όλο αυτό. Όταν θα φύγω από εδώ, θα έχω να λέω ότι έκανα και μια αρχηγία».

Θέμα της εβδομάδας στο διαγωνισμό μαγειρικής του Star ήταν το αμπέλι και το ζητούμενο της Ομαδικής Δοκιμασίας ήταν το απαιτητικό αντικείμενο του wine pairing.

H κόκκινη ομάδα για γλυκό έφτιαξε ένα dacquoise από ιταλική μαρέγκα με σύκα, κακάο, φουντούκι και τύπου marshmallow με φουντούκι και κακάο.
H μπλε ομάδα έφτιαξε φύλλο από καταϊφι, μους μασκαρπόνε με περγαμόντο, κρέμα βανίλια και μαρμελάδα από φρούτα του δάσους.
Τελικά η ομάδα που κέρδισε ήταν η μπλε με αρχηγό τον Χριστόφορο! Η βαθμολογία των ομάδων ήταν 3-2.

MasterChef: Ποιος παίκτης κέρδισε στη μάχη του… ντολμά και την ασυλία!

Η κόκκινη ομάδα έχασε την ομαδική δοκιμασία και έτσι έπρεπε να διαγωνιστεί σε έναν αγώνα τόσο ταχύτητας όσο και δεξιοτεχνίας για τη Δοκιμασία Ασυλίας, που θα χαρίσει σε κάποιον ασφάλεια από την επικείμενη διαδικασία ψηφοφορίας.

 

Οι παίκτες έπρεπε να φτιάξουν 50 ντολμαδάκια σε 21 λεπτά. Όποιος θα τελείωνε πρώτος θα κέρδιζε και την πολυπόθητη ασυλία.

Τελικά, νικήτρια ήταν η Ελπίδα, η οποία δήλωσε: «Μεγάλη αφιέρωση στη μανούλα για τα ντολμαδάκια και στον σύζυγο γιατί έχουμε και επέτειο!».