«Εβδομάδα του αμπελιού» είναι για το MasterChef 2022 και η Ομαδική Δοκιμασία της εβδομάδας έγινε σε ένα από τα ιστορικότερα οινοποιεία της Ελλάδος.

Το μαγειρικό ζητούμενο της εβδομάδας αφορά στο ιδιαίτερο και απαιτητικό αντικείμενο του wine pairing και οι δυο ομάδες καλούνται να ετοιμάσουν πέντε πιάτα, που θα συνδυάζονται με πέντε διαφορετικές ποικιλίες κρασιού.

Η Καλλιόπη Μπεζαντέ, έχοντας κερδίσει στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, καλείται να διαχειριστεί τα πλεονεκτήματα της Ομαδικής Δοκιμασίας. Ένα από αυτά ήταν να διαλέξει τον αντίπαλο αρχηγό της και την ομάδα της.

Έτσι, ως αρχηγός της κόκκινης ομάδας η Καλλιόπη διάλεξε τους συμπαίκτες της, ενώ για αρχηγό της μπλε επέλεξε τον Χριστόφορο.

Οι επιλογές της Καλλιόπης σχολιάστηκαν αρνητικά από τον Βασίλη και τον Παναγιώτη στο διαγωνισμό μαγειρικής του Star.

«Θεωρώ ότι οι επιλογές δεν είναι της Καλλιόπης. Καταρχάς πέρα από το σημερινό ότι πήγε πρώτα η Φανή δίπλα της. Και μέσα στο σπίτι η Καλλιόπη ήταν συνέχεια πίσω από τη Φανή», είπε στην κάμερα ο Παναγιώτης.
«Πιστεύω ότι έτσι όπως είναι οι μπλε θα ψηφιστώ. Από την άλλη και στην κόκκινη θα γίνει σόου με τον Μπόμπαινα και τη Φανή. Δε νομίζω ότι παίξανε καλά με τα άτομα!», πρόσθεσε ο Βασίλης.

Masterchef: Το τρολάρισμα του Κοντιζά

Μπορεί όλο αυτό το διάστημα να βλέπαμε τον Δημήτρη ή αλλιώς τον Μπόμπαινα να διαγωνίζεται φορώντας την Μπλε ποδιά, όμως τώρα τα πράγματα άλλαξαν.

Στη νέα εξωτερική ομαδική δοκιμασία θα διαγωνιστεί με την Κόκκινη ομάδα.

Βλέποντας αυτή την αλλαγή ο Σωτήρης Κοντιζάς θέλησε να τρολάρει τον παίκτη, μιας και θυμήθηκε μια παλαιότερη δήλωσή του, που είχε πει πως αν αγωνιστεί ποτέ με την κόκκινη ποδιά θα την αφήσει και θα φύγει από το MasterChef 2022.

«Εδώ που βρισκόμαστε αν το πάρεις με τα πόδια πότε πιστεύεις ότι θα φτάσεις;», σχολίασε με χιούμορ ο σεφ – κριτής.

 

«Όχι δε θα το κάνω. Συνεχίστηκε το παιχνίδι και τα βρήκαμε με τα παιδιά. Θα αγωνιστώ με τα παιδιά», απάντησε ο Μπόμπαινας.