Ήρθε η ώρα για το συμβούλιο της εβδομάδας στο MasterChef και οι δυο ομάδες, κόκκινη και μπλε, φτάνουν με διαφορετική σύνθεση μελών, μετά τις επιλογές των δυο νέων αρχηγών.

Η Καλλιόπη Μπεζαντέ, έχοντας κερδίσει τα πλεονεκτήματα της Ομαδικής Δοκιμασίας, ήταν η μία εκ των δύο αρχηγών επιλέγοντας για την ομάδα της το κόκκινο χρώμα και ορίζοντας ως αντίπαλο αρχηγό στην μπλε ομάδα τον Χριστόφορο Κατσιάνα.

Ο Δημήτρης Ταϊρίδης φόρεσε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό την κόκκινη ποδιά και αντίστοιχα ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος και ο Νίκος Παπαϊωάννου την μπλε.

Πώς επηρέασαν οι αλλαγές τις δυο ομάδες;

Θέμα της εβδομάδας το αμπέλι και το ζητούμενο της Ομαδικής Δοκιμασίας ήταν το απαιτητικό αντικείμενο του wine pairing. Ποια ομάδα κατάφερε να κατανοήσει καλύτερα τις απαιτήσεις της δοκιμασίας και να συνδυάσει αρτιότερα τις γεύσεις των πιάτων με τις αντίστοιχες ποικιλίες κρασιού, συγκεντρώνοντας τους πόντους που θα της δώσουν την πολυπόθητη νίκη;

Μια χαλαρωτική και ευχάριστη έξοδος περιμένει τους νικητές στο διαγωνισμό μαγειρικής του Star, παρέα με τον Γιάννη Αποστολάκη, απολαμβάνοντας δημιουργίες δια χειρός του chef Αθηναγόρα Κωστάκου.

Η ηττημένη ομάδα, αντίθετα, καλείται να διαγωνιστεί σε έναν αγώνα τόσο ταχύτητας όσο και δεξιοτεχνίας, στη Δοκιμασία Ασυλίας, που θα χαρίσει σε κάποιον ασφάλεια από την επικείμενη διαδικασία ψηφοφορίας.
Ποιος θα «κάψει» έναν – έναν τους αντιπάλους του;

Ποιος θα αντέξει μέχρι το τέλος;

Ποιος θα γευθεί τη νίκη;

Ποιος θα είναι ο επόμενος Έλληνας MasterChef;

Μόνο ένας θα αναδειχθεί MasterChef 2022!

Έμπνευση, ανταγωνισμός, δημιουργία, ένταση, αγωνία, συγκίνηση!