Ένα άβολο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Τεστ Δημιουργικότητας στο χτεσινό επεισόδιο του MasterChef. Κάποιες προσπάθειες των παικτών του ριάλιτι μαγειρικής ήταν καλές, κάποιες μέτριες και κάποιες πολύ κακές. Για την ακρίβεια εκείνη του Βασίλη Βαλέχα.

Οι κριτές,  Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, προτού δοκιμάσουν το πιάτο, ζήτησαν από τον Βασίλη να τους περιγράψει τι ακριβώς ετοίμασε, με τον παίκτη του MasterChef να μην του δίνει σαφή απάντηση για το τι έχει ετοιμάσει. Επίσης ο παίκτης ανέφερε πως είχε κάποιες ατυχίες, και για αυτόν τον λόγο έκανε κάποιους περίεργους συνδυασμούς.

Έτσι συνδύασε γλυκές και αλμυρές παρασκευές στο παιχνίδι του Star. Όταν δοκίμασαν, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο άβολα, αφού ο Πάνος Ιωαννίδης δεν κατάφερε να καταπιεί το φαγητό, πήρε μία χαρτοπετσέτα και το έφτυσε.

«Αν το είχες δοκιμάσει και είχε την έγκρισή σου δε θα είχα πρόβλημα. Διαφορετικά θα είχαμε πρόβλημα με τη γεύση σου», είπε ο σεφ και κριτής.

Από την άλλη πλευρά, ο Βασίλης είπε πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα με αυτό που έγινε γιατί φαντάστηκε πως θα δέσουν τα υλικά, αλλά αυτό τελικά δε συνέβη.

MasterChef: Το πιάτο του Γιάννου ήταν ο ορισμός του Τεστ Δημιουργικότητας

 

Οι τρεις κριτές δοκίμασαν το πιάτο του Γιάννου, ο οποίος είχε ετοιμάσει «Σούπα ανανά και κολοκύθι ταντούρι, κρέμα λευκών τυριών και φλύδες κολοκυθιού». Το πιάτο του ήταν γευστικότατο κάτι στο οποίο συμφώνησαν και οι τρεις με τον Σωτήρη Κοντιζά να σημειώνει: «Το πιάτο σου Γιάννο είναι ο ορισμός του Τεστ Δημιουργικότητας».

Οι συμπαίκτες του τον επιβράβευσαν με ένα θερμό χειροκρότημα.

Και οι δυο διαγωνιζόμενοι στάθηκαν μπροστά από τους κριτές και περίμεναν να ακούσουν τα αποτελέσματα, αλλά και τα πλεονεκτήματα που θα έχει ο νικητής στην επόμενη ομαδική δοκιμασία.