Τέσσερις διαγωνιζόμενοι, δύο από την μπλε ομάδα και δύο από την κόκκινη, ξεχώρισαν στο Mystery Box στο MasterChef..

Οι κριτές φώναξαν τα ονόματα του Τζόναθαν, του Γρηγόρη, του Νίκου, του Ιταλού και του Βασίλη, για να δοκιμάσουν τις προσπάθειές τους.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης από τους «μπλε», αφιερώνοντας το πιάτο του στον πατέρα του και κερδίζοντας παράλληλα σημαντικά πλεονεκτήματα στο Τέστ Δημιουργικότητας.

 

Ο «Μπόμπαινας» πιστεύει πως ο Βασίλης θα τον βάλει στο στόχαστρο, για να τον δυσκολέψει και να βγει στον τάκο.

Σύμφωνα με τον Σταύρο, ο Βασίλης έχει κάθε λόγο να ακολουθήσει αυτή τη στρατηγική με τη δικαιολογία ότι ο Δημήτρης του κάνει πόλεμο, σχολιάζοντας αρνητικά τα πιάτα του, για να τον αποθαρρύνει.

«Ο Μπόλος είναι εύθραυστος και ψυχολογικά και μαγειρικά. Αν δεν του πάει κάτι καλά, κλειδώνει. Έτσι και ο Δημήτρης το έχει καταλάβει αυτό και τον στοχεύει. Πήγαινε και του έλεγε “τι είναι αυτό το πιάτο που έχεις κάνει;” αντί να τον εμψυχώνει, του έκανε bullying. Αυτό για μένα φέρνει προβλήματα στην ομάδα. Είναι η στρατηγική του, θέλει να σπάει τα νεύρα των άλλων παικτών, για να μην μπορούν να αποδώσουν».

Γρηγόρης και Γιάννος είχαν τα καλύτερα πιάτα στο Τεστ Δημιουργικότητας στο χτεσινό επεισόδιο του MasterChef στο Star.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Πάνο Ιωαννίδη, τον Σωτήρη Κοντιζά και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

MasterChef: Το πιάτο του Γιάννου ήταν ο ορισμός του Τεστ Δημιουργικότητας

 

Οι τρεις κριτές δοκίμασαν το πιάτο του Γιάννου, ο οποίος είχε ετοιμάσει «Σούπα ανανά και κολοκύθι ταντούρι, κρέμα λευκών τυριών και φλύδες κολοκυθιού». Το πιάτο του ήταν γευστικότατο κάτι στο οποίο συμφώνησαν και οι τρεις με τον Σωτήρη Κοντιζά να σημειώνει: «Το πιάτο σου Γιάννο είναι ο ορισμός του Τεστ Δημιουργικότητας».

Οι συμπαίκτες του τον επιβράβευσαν με ένα θερμό χειροκρότημα.

Και οι δυο διαγωνιζόμενοι στάθηκαν μπροστά από τους κριτές και περίμεναν να ακούσουν τα αποτελέσματα, αλλά και τα πλεονεκτήματα που θα έχει ο νικητής στην επόμενη ομαδική δοκιμασία.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε πως ο νικητής του Τεστ Δημιουργικότητας θα κερδίσει τη μόνιμη κάρτα ασυλίας.

Αυτός ήταν ο Γιάννος, ο οποίος δήλωσε on camera: «Όποιος θέλει να τη διεκδικήσει ας έρθει να μου την πάρει».