Ο ενδοκαναλικός ανταγωνισμός λίγες μέρες αν όχι ώρες πριν από τις επίσημες πρεμιέρες των τηλεοπτικών σταθμών, δίνει και παίρνει! Η εξασφάλιση συνεργατών μπροστά και πίσω από τις κάμερες τείνει να εξελιχθεί σε μάχη ανάμεσα στα κανάλια ακόμα και μέσα στους ίδιους τους τηλεοπτικούς σταθμούς!

Μάλιστα, δε λείπουν ακόμα και περιστατικά «κλοπής» συνεργατών και ρεπόρτερ ακόμα και από εκπομπές του διπλανού γραφείου!

Ενόψει της έναρξης της σεζόν και ενώ κάθε εκπομπή χτίζει τα δικά της οχυρά, σημειώνεται έντονο παρασκήνιο πίσω από κλειστές πόρτες, με τον ανταγωνισμό να γίνεται ακόμα πιο ακραίος όταν είναι «εσωκομματικός».

Στο μεταξύ στο MEGA, σημειώνονται αποχωρήσεις και νέες αφίξεις στο ενημερωτικό τμήμα του καναλιού λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν. Από τη διεύθυνση σύνταξης του καναλιού αποχωρεί ο Στράτος Μπαλής που οδεύει στο Action 24 ενώ μαζί του ακολουθεί και ο Γιάννης Μαυρίδης. Από το MEGA αποχωρούν επίσης ο Χρήστος Μαχαίρας και η Άννα Χρυσού. Την ίδια στιγμή το κανάλι αναζητεί πρόσωπα με παρουσία μπροστά από τις κάμερες και ειδικότερα σχολιαστές για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ώστε να καλύψει όλο το πολιτικό φάσμα. Μάλιστα ακούγεται ότι το κανάλι μαρκάρει στενά τον Βασίλη Σκουρή για το ρόλο του σχολιαστή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Και ενώ τρέχει το παρασκήνιο στο πολιτικό ρεπορτάζ και ο ανταγωνισμός χτυπάει κόκκινο, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στο αστυνομικό ρεπορτάζ με την άφιξη και άλλου έμπειρου συντάκτη. Μετά την αποχώρησή του από το Star πριν από μερικούς μήνες, ο Βάιος Σύρρος εντάσσεται στο MEGA όπου θα αναλάβει αρχισυνταξία στην πρωινή εκπομπή του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και της Ανθής Βούλγαρη με παρουσία ευρύτερα και στο αστυνομικό ρεπορτάζ.