Με αφορμή ένα ρεπορτάζ που προβλήθηκε στον ΣΚΑΪ, ο Άρης Πορτοσάλτε, ο δημοσιογράφος που έχει τη… λύση, θέλησε να προτείνει στην κυβέρνηση τρόπους για να αντιμετωπίζει τους τουρίστες.

Ο δημοσιογράφος θέλησε να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μεταξύ του πρωθυπουργού και μίας ομάδας τουριστών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να ενημερώσει το γκρουπ των νεαρών παιδιών για την ιδιότητά του ως πρωθυπουργός, ενώ τους πρότεινε να βγουν μία φωτογραφία μαζί του.

Τότε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είπε: 

«Ο κύριος Πρωθυπουργός έκανε χθες κάτι που το έχω πει και κάποιους φίλους τους ενοχλεί. Θα έπρεπε όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους προϊπαντούμε στο αεροδρόμιο και να τους κάνουμε δια χειραψίας υποδοχή. Και να λέμε “ευχαριστούμε πάρα πολύ που έχετε έρθει στον τόπο μας, θα αφήσετε τα ωραία σας χρήματα, θα κάνετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα, θα απολαύσετε την φυσική ομορφιά, εμάς τους ίδιους, την κουζίνα μας και σας περιμένουμε τα επόμενα χρόνια. Αν έχουμε κάνει κάποια αβλεψία, αν κάποιος σας κορόιδεψε, αν κάποιος σας άρπαξε κανά 10ρικο, κανα 20άρικο παραπάνω, συγχωρέστε μας. Συμβαίνει και σε άλλες κοινωνίες και σε άλλα σπίτια. Εδώ είμαστε και σας περιμένουμε εκ νέου”». 

ΣΚΑΪ: Ο Άρης Πορτοσάλτε βγήκε εκτός εαυτού!

 

Έντονο διάλογο  είχαν για μια ακόμη φορά ο Άρης Πορτοσάλτε και ο Νίκος Σβέρκος στον αέρα της συχνότητας του ΣΚΑΪ.

Με αφορμή την τελευταία δημοσκόπηση της Marc που καταγράφει ότι η πλειοψηφία του κόσμου αποδίδει τις αυξήσεις στα γεγονότα στην Ουκρανία αλλά και ότι η ΝΔ δείχνει να «κρατάει», ξέσπασε νέος «πόλεμος» ανάμεσα στους δημοσιογράφους.

Ο Νίκος Σβέρκος αμφισβήτησε την αξιοπιστία της εταιρείας. Τότε ήταν που ο Άρης Πορτοσάλτε βγήκε εκτός εαυτού και η κατάσταση ξέφυγε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και κατηγορίες για φασιστικές αντιλήψεις.

Ο διάλογος των δύο ανδρών ήταν ο εξής:

Σβέρκος: Το γεγονός ότι η κυβέρνηση κρατιέται, όπως κρατιέται και εμφανίζει στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση της συγκεκριμένης εταιρείας πόσο αξιόπιστη είναι…

Πορτοσάλτε: Αμφισβητείς την εταιρεία;

Σβέρκος: Εντάξει δεν πέφτει και πάντα μέσα τι να κάνουμε τώρα;

Πορτοσάλτε: Αν την αμφισβητείς δεν έχω καμία αντίρρηση. Πες μας ξεκάθαρα ότι αυτή η εταιρεία εκεί κι εκεί, έκανε λαθροχειρία άρα δεν την εμπιστεύομαι…

Σβέρκος: Δεν μιλάω για λαθροχειρία…

Πορτοσάλτε: Έρχεσαι εδώ και αφήνεις υπονοούμενα στο ακροατήριο ότι αυτή η εταιρεία τα πειράζει τα στοιχεία

Σβέρκος: Δεν είπα καν ότι τα πειράζει…

Πορτοσάλτε: Πες το ξεκάθαρα καλέ μου!

Σβέρκος: Τέτοιες τακτικές σε σένα, εγώ λέω πολύ απλά ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν πέφτει μέσα, τι να κάνω;

Πορτοσάλτε: Εισβάλλει η Ρωσία στην Ουκρανία και εσύ λες “ξέρει η Ουκρανία γιατί εισέβαλε ο Πούτιν…” Αυτό το ιδεολογικό που κάνετε είναι ευθεία τρομοκράτηση. Είναι φασιστική αντίληψη να σου το πω απλά. Εντελώς φασιστική αντίληψη. Ότι αυτός ξέρει γιατί έφαγε το ξύλο…

Σβέρκος: Δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου.

Πορτοσάλτε: Δεν λέω κανέναν εκνευρισμό, μιλάω ρε φίλε

Σβέρκος: Η Marc έπεσε μέσα στο εκλογικό αποτέλεσμα; Δεν έπεσε…

Πορτοσάλτε: Η δημοσκόπηση δεν είναι κάλπη, γιατί κάνεις αυτό το επίσης φασιστικό επιχείρημα

Σβέρκος: Τον χαρακτηρισμό «φασιστικό» να τον κρατήσεις για τον εαυτό σου, για τους συνδαιτυμόνες του και αυτούς με τους οποίους συνυπήρξε στα συλλαλητήρια τα ακροδεξιά… Φασισμό δεν θα αποδίδει εδώ.

Πορτοσάλτε: Εσεις πηγαίνατε μαζί με τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία, ποια συλλαλητήρια ρε καημένε τώρα. Έλα βρε καημένε τώρα… Οι Σβέρκοι δεν στέκονται χωρίς εχθρό, θέλει εχθρο…